Zobrazit na mapě

Dub u Prachatic - zámek

Obce a města

Novogotický zámek s cimbuřím se nachází ve vsi Dub, asi 10 km od Prachatic. První zmínky o Dubu spadají do roku 1274. Původně na místě dnešního zámku stávalo tvrziště, později tvrz, hrad a teprve pak zámek – v průběhu let mnohokrát přestavovaný. Zmínky o původní tvrzi jsou z roku 1543.

Zámek Dub u Prachatic je patrová čtyřkřídlá stavba se vstupní věží a malým nádvořím, obehnaná zdí s cimbuřím. I přes pohnutou historii si dubský zámek uchoval několik unikátů – kobercovou dlažbu s námětem řeckého meandru v kuchyni a jedinečný klavír, kterých bylo na světě vyrobeno pouze osm. V letech 1854–1860 získal zámek dnešní novogotickou podobu.

Interiéry zámku jsou pro účely expozice zařizovány na základě vzpomínek pamětníků, pamětníků, dochovaných obrazů a fotografií. Nábytek se totiž nezachoval téměř žádný.

Procházka zámeckým parkem s exotickými dřevinami bude příjemným zakončením tohoto výletu pro celou rodinu.

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Dub u Prachatic - zámek je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Dub u Prachatic - zámek je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně a účelně zařízená chalupa k pronájmu se 2 uzavřenými dvorky a velkou oplocenou zahradou (posezení, stolní tenis, ohniště) se nachází v malebné krajině šumavského předhůří.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1624

Podkrovní apartmán je součástí menšího statku a nabízí pronájem na krásné odlehlé samotě v Pošumaví, která přímo vybízí k cyklovýletům nebo toulkám krajinou rybníků a historických míst jižních Čech.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2172
Asi 10 km od Prachatic leží obec Dub, jejíž dominantou je zámek s cimbuřím. Původně se jednalo o tvrz, později přestavěnou na zámek, zmínky o ní jsou doloženy roku 1543 za Diviše Boubínského z Újezda. Zámek je obklopen parkem s exotickými dřevinami.

Rezervováno včera

Jednoduše zařízená chata na malebné polosamotě nedaleko lesa a soustavy rybníčků v pěkném areálu 3 rekreačních objektů (bazén, stolní tenis, trampolína, dětský koutek) asi 5 km od Vodňan.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1131a

Prohlíželo 130 lidí

Velmi pěkná rodinná chata s krbem k pronájmu leží v chatové oblasti na udržovaném travnatém pozemku (posezení, krb s udírnou, gril). Polohou ideální pro milovníky přírodního koupání a rybaření.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2176

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu z konce 18. století udržovaná v dobovém skromném stylu s uzavřeným dvorkem (posezení, ohniště) leží v malé obci jen 2 km od města Vodňany. Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2149

Prohlíželo 120 lidí

Kompletně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, gril) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2016

Prohlíželo 204 lidí

Pěkně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, ohniště) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2297

Atypicky s nádechem historie zařízený samostatný apartmán na zámku s uzavřeným nádvořím a oplocenou zahradou (pergola, posezení, gril, ohniště) v krásné lokalitě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 1130

Akceptované poukázky a asociace