Přírodní zajímavosti

Ovčárna je proslulé a turisticky oblíbené středisko v pohoří Jeseníky. Je také východiskem značených turistických tras. Je možné se odsud vypravit na pěší tůru na nejvyšší horu pohoří Jeseníky Praděd. Ovčárna leží uprostřed nádherné krajiny jesenických hor. V minulosti zde bývala proslulá salaš, která dodávala do lázní Karlova Studánka syrovátku pro hosty jako součást léčebné terapie.

V zimě se Ovčárna stává rájem pro milovníky zimních sportů. Sníh zde často leží již od října a mnohdy se udrží až do začátku května. V okolí Ovčárny jsou kilometry udržovaných tras pro běžkaře, které vedou malebným prostředím horských lesů a potoků. Přímo na Ovčárně je rozlehlý lyžařský areál se sjezdovkami od nejlehčích po nejnáročnější.

Ovčárna je výchozí bod mnoha turistických stezek. Nedaleko je začátek naučné stezky, která vede údolím řeky Bílá Opava.

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Ovčárna je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Ovčárna je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Rezervováno včera

Nová zcela samostatná přístavba chaty k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, gril, ohniště) u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2375

Velmi pěkná chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1926
Na Ovčárnu je možné se dostat kyvadlovou dopravou z Karlovy Studánky. Ovčárna je výchozí bod mnoha turistických stezek. Nedaleko je začátek naučné stezky, která vede údolím řeky Bílá Opava. V zimě je na Ovčárně otevřen velký skiareál a jsou zde upravovány běžkařské trasy.

Zrekonstruovaná chalupa resp. luxusně zařízené přízemí chalupy se samostatným vchodem a zahradou (altán, gril) leží na okraji horské obce v samém srdci Jeseníků jen 9 km od Karlovy Studánky.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2290

Prohlíželo 138 lidí

Mimořádně pěkná chata s terasou ve velké zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, ruské kuželky) v atraktivní turisticko-rekreační oblasti obklopené lesy jen 300 m od místního ski areálu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0665

Dnes zobrazeno 10x

Rezervováno včera

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (koupací káď, hřiště, trampolína, terasa, ohniště) leží na samotě v malebné krajině Jeseníků.

6 ložnic / max 22 osob
číslo chalupy: 2060

Prohlíželo 108 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (hřiště, trampolína, posezení, ohniště, gril) leží v chatové osadě v malebné krajině Jeseníků jen 11 km od Karlovy Studánky.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1342

Prostorná vkusně zařízená chata k pronájmu s bohatým sportovně zábavným vyžitím (hřiště, stolní tenis, biliard, stolní fotbálek, juke box, …) leží v neoplocené zahradě v chatové osadě na okraji obce.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chaty: 2035

Prohlíželo 119 lidí

Rezervováno 17. 3.

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního ski areálu.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1453a

Akceptované poukázky a asociace