Zobrazit na mapě

Labská bouda

Labská bouda se nachází na rozcestníku nejvýznamnějších turistických cest v pohoří Krkonoše. Vedou zde cesty do Špindlerova mlýna, na Horní Mísečky, je možné vydat se odsud k pramenům řeky Labe i k Labskému vodopádu či do Harrachova. Všechny trasy se dají absolvovat také v zimě na běžkách, neboť jsou pravidelně upravovány. Tyto cesty jsou totiž součástí projektu Krkonoše – běžecký lyžařský ráj. Tento projekt vznikl v roce 2000 a v Krkonoších díky tomu vznikla síť běžeckých a turistických tras o celkové délce úctyhodných tři sta padesát kilometrů. Labská bouda leží ve výšce 1340 metrů nad mořem a díky tomu, jsou v jejím okolí dobré podmínky pro běžkaření až téměř do konce jara.

Nynější podoba Labské boudy pochází z roku 1975. Jedná se o železobetonoou devítipatrovou budovu, která zde byla postavena 10 let po požáru původního turistického hostince.

Fotogalerie - Labská bouda

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Labská bouda je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Labská bouda je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398
Labská bouda byla vystavěna v roce 1830. O čtyřicet let později ji nechal hrabě Harrach významně přestavět. Původní stavba se bohužel nedochovala, neboť byla v roce 1965 zcela zničena velkým požárem.

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723

Dnes zobrazeno 17x

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Velmi pěkná horská chata s kulečníkem a saunou leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, koupací sud) v malebném prostředí Krkonošského národního parku zcela na okraji obce u lesa.

14 ložnic / max 42 osob
číslo chaty: 2103

Prostorná luxusně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (zapuštěný vyhřívaný bazén, posezení, krb, dětský koutek) v klidné části horské obce pod lesem u horského potoka jen 5 km od Harrachova.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1502

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Akceptované poukázky a asociace