Zobrazit na mapě

Vodní elektrárna Spálov

Vodní elektrárna Spálov je elektrárna vybudována podle návrhu slavného architekta Emila Králíčka z roku 1921. Nachází se v osadě Podspálov a je dodnes plně funkční. Jedná se o ručně ovládanou elektrárnu ve stylu art deco. Díky pozoruhodnému areálu patří elektrárna k významnému architektonickému cíli na Riegrově stezce ze Semil do Podspálova.

Elektrárna prošla v roce 1999 modernizací, během které byla zvýšena její výkonnost. Spálov ročně vyrobí průměrně 10 milionů kWh elektřiny a pokryje tak spotřebu zhruba 2 800 domácností. Exkurze elektrárny jsou možné po telefonické domluvě s 14ti denním předstihem. 

Fotogalerie - Vodní elektrárna Spálov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vodní elektrárna Spálov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vodní elektrárna Spálov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Rezervováno včera

Pěkně zařízená novostavba rekreačního domu k pronájmu se zahradou (terasa s posezením, gril) leží na kraji malé obce s výhledem na horu Kozákov jen 1 km od Klokočských a Betlémských skal.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 23101

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (pergola, krb) leží na malebném místě na okraji malé obce v atraktivní oblasti Českého ráje jen 1,5 km od Klokočských skal a jen 2,5 km od rozhledny Kozákov.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1905
Malá vodní elektrárna na řece Jizeře zaujme zejména secesní stavbou, kterou navrhl slavný architekt Emil Králíček. Elektrárna patří mezi oblíbený turistický cíl na Riegerově stezce vedoucí kolem řeky Jizery ze Semil do Podspálova. Po telefonické domluvě jsou v elektrárně možné exkurze.

Účelně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa, gril, ohniště) leží v atraktivní oblasti Českého ráje jen 3 km od rozhledny Kozákov a 8 km od Turnova (koupaliště).

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2333

Velmi pěkně zařízená chalupa s infrasaunou leží na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, plocha pro míčové hry, posezení, gril) na malebném místě v horní okrajové části obce.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1952

Prostorná stylově zařízená chalupa k pronájmu s velkou terasou (bazén, altánek, posezení, gril) a hřištěm leží v malebném prostředí horské obce s možností krásných turistických výletů v okolí.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1965

Velmi pěkná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zapuštěný vyhřívaný bazén, pergola, terasa, ohniště s lávovým kamenem) leží v malé obci v atraktivní oblasti Českého ráje.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2301

Prohlíželo 125 lidí

Kvalitně zařízená rekreační chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa s venkovním posezením, gril) leží na okraji malé obce v atraktivní oblasti Českého ráje.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1827

Kvalitně zařízená rekreační chalupa v částečně oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, ohniště) leží na okraji malé obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého ráje (skalní města, hrady, zámky).

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1826

Akceptované poukázky a asociace