Zobrazit na mapě

Zámek Humprecht

Hrady a zámky

Raně barokní zámeček Humprecht stojí na kraji města Sobotka na čedičovém vrchu vysokém 340 metrů.

Byl vystavěn podle návrhu architekta C.Luraga, který se inspiroval podobou cařihradské Galatské věže. V 17. století zámek vyhořel a poté byl zrestaurován. Zároveň byly přistavěny nové části a také vyhlídková terasa. V 19. století nevyužívaný objekt hodně zchátral. Opraven byl až na konci 20. století, kdy byla zrestaurována Hodovní síň se šestnáct metrů vysokým stropem, ve které je dokonalá akustika a je využívána pro koncerty.

V zámku sídlí Muzeum Sobotecka.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Humprecht je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Humprecht je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chata na samostatném pozemku (zahradní nábytek) na kraji malé obce v blízkosti malého rybníčku jen 5 km od Sobotky (koupaliště, zámek Humprecht). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1315

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, plocha pro míčové hry, stolní tenis, posezení) na romantické samotě u lesa v malebné krajině Českého ráje.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0823
Lovecký zámeček Humprecht byl vybudován podle Galatské věže v Cařihradu na pokyn Jana Humprechta Černína z Chudenic ve 2. polovině 17. století. Dnes se zde konají koncerty a je tu umístěno muzeum Sobotecka. Návštěvníci mohou vystoupat na vyhlídkový ochoz.

Velmi pěkná zrekonstruovaná chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, hřiště, stolní tenis, pergola, vinárna) na kouzelné samotě u lesa v malebné krajině CHKO Český ráj.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1765

Dřevěná retro chata k pronájmu se zahradou (terasa, gril, ohniště) leží na klidném místě v chatové osadě u lesa v atraktivní oblasti Českého ráje jen 2 km od rozhledny Čížovka a 4 km od hradu Kost.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2334

Kvalitně zařízená chata v oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem) v malé tiché osadě v atraktivní lokalitě přímo pod zříceninou hradu Trosky. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1221

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, vyžití pro děti) leží v klidné venkovské lokalitě v dosahu nejvyhledávanějších turistických cílů Českého ráje.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2356

Pěkně zařízený mobilní domek (chatka) se zastřešenou terasou (posezení a stolní fotbálek) nabízí dovolenou v klidné venkovské lokalitě v oplocené zahradě (trampolína, gril, ohniště, vyžití pro děti).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1966

Prohlíželo 172 lidí

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená samostatná polovina chalupy se samostatnou oplocenou zahradou (bazén, trampolína, posezení, ohniště) na krásné polosamotě u lesa jen 2 km od zámku Hrubá Skála.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 9925

Akceptované poukázky a asociace