Zobrazit na mapě

Zámek Nelahozeves

Hrady a zámky

Zámek Nelahozeves je půvabná renesanční stavba. Vzhledem k tomu, že stojí nedaleko Prahy, je oblíbeným výletním místem. Ve sbírkách zámku Nelahozeves je obdivuhodná kolekce dochovaného nábytku, rozsáhlá sbírka církevních předmětů, cenné sklo, porcelán a keramika, hudební nástroje a výrobky z drahých kovů.Nejzajímavější expozicí je vzácná sbírka obrazů a řemeslných výrobků z 12. až 20. století. Pro veřejnost je otevřeno od dubna do října.

V obci Nelahozeves je možné navštívit rodný dům skladatele Antonína Dvořáka. Na náměstí stojí i jeho socha v životní velikosti. Kostel svatého Ondřeje se může chlubit tím, že zde Antonín Dvořák jako malý chlapec hrával na varhany. Na zámku jsou pořádány koncerty vážné hudby Dvořákova hudební Nelahozeves.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Nelahozeves je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Nelahozeves je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262
Zámek Nelahozeves je půvabná renesanční stavba. Vzhledem k tomu, že stojí nedaleko Prahy, je oblíbeným výletním místem. Nejzajímavější expozicí je vzácná sbírka obrazů a řemeslných výrobků z 12. až 20. století.

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Dnes zobrazeno 11x

Jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína) v chatové oblasti na okraji Prahy s dobrou dostupností do centra (spojení MHD). Aquapark Aquapalace 16 km.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0549

Dnes zobrazeno 30x

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962

Dnes zobrazeno 17x

Jednoduše a skromně zařízená chata k pronájmu v duchu retro s velkým oploceným pozemkem (posezení, gril) leží na okraji obce jen 200 m od řeky Berounky a cca. 20 km od centra Prahy.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2173

Dnes zobrazeno 12x

Pěkná jednoduše zařízená chaloupka k pronájmu v oplocené zahradě (nafukovací vířivka, posezení, ohniště) na kraji obce v malebné krajině CHKO Křivoklátsko jen 800 od řeky Berounky.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1660

Akceptované poukázky a asociace