Zobrazit na mapě

Malhostovická pecka

Malhostovická pecka je přírodní památka nacházející se poblíž obce Malhostovice v okrese Brno-venkov.

Území o rozloze 1,8 ha je tvořeno vyvýšeným skalním útvarem z devonských vápenců. Lokalita je významná kvůli výskytu koniklece velkokvětého, kudlanky nábožné, slepýše křehkého a dalších.

V roce 2015 byla Malhostovická pecka spolu s vedlejším Drásovským kopečkem spojena v jedno chráněné území.

Fotogalerie - Malhostovická pecka

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Malhostovická pecka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Malhostovická pecka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 91 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
Pro fanoušky botaniky je přírodní památka Malhostovická pecka častým cílem zejména začátkem jara, kdy tu rozkvetou desítky konikleců velkokvětých. Návštěvníky láká také skalní útvar se skalním oknem na Drásovském kopečku.

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Prohlíželo 235 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v neoplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola, posezení, krb) v chatové osadě s výhledem na místní lesy asi 13 km od Tišnova (koupaliště) a 16 km od hradu Pernštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0209

Jednoduše zařízený rekreační areál k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a oploceným pozemkem (hřiště, posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u lesa v blízkosti Níhovského rybníka.

11 ložnic / max 38 osob
číslo chaty: 2329

Prohlíželo 142 lidí

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Moderní kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, posezení, gril, ohniště) je umístěn v malé obci v atraktivní lokalitě nad přehradou Letovice (koupání a rybaření).

5 ložnic / max 9 osob
číslo chalupy: 2328

Akceptované poukázky a asociace