Zobrazit na mapě

Kostel Sv. Ducha v Telči

Památky

Přesné období založení města Telč není známo, ale je prokázáno, že už na začátku 13. století byla postavena nejstarší telčská pamětihodnost věž Svatého Ducha. Původně měla věž patrně charakter strážní věže. Později zde byl přistaven ještě kostel Svatého Ducha.

Dnes věž slouží jako vyhlídka a je z ní krásný rozhled na historické centrum Telče, které je na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Vstup na věž i do kostela je ze dvora sousední budovy restaurace.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kostel Sv. Ducha v Telči je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kostel Sv. Ducha v Telči je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nový stylově zařízený samostatný apartmán (studio) v oploceném areálu v zadní části nově zrekonstruované zemědělské usedlosti v malebné krajině jižní Vysočiny jen 3 km od historického města Telč.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1568

Prohlíželo 139 lidí

Romantická chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, pergola, ohniště) leží na okraji malé obce na rozhraní mezi Českou Kanadou a Vysočinou jen 9 km od historického města Telč.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1744
Dominantou historického centra města Telč je románská věž kostela Svatého Ducha. Návštěvníkům, kteří vystoupají až na vrchol věže, bude odměnou překrásný výhled z ptačí perspektivy na celé půvabné telčské historické jádro.

Atraktivní v moderním stylu zařízená chalupa se stylovou obytnou místností a infrasaunou se zcela uzavřeným dvorem (vířivka, posezení, krb, zahradní kuchyňka, stolní tenis) v malé obci.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1520

Útulný zcela samostatný vejmínek k pronájmu s uzavřeným dvorem (terasa s posezením, gril) je součástí bývalé zemědělské usedlosti a leží v lukrativní oblasti na rozhraní České Kanady a Vysočiny.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2394

Stylově zrekonstruovaný původní statek k pronájmu na oploceném pozemku (koupací jezírko, posezení, gril, zahradní krb, infrasauna) v klidné obci na Vysočině 10 km jižně od Jihlavy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2213

Nová pěkně zařízená chata s terasou (posezení, ohniště) v chatové rekreační oblasti přímo pod hrází rybníka Křivohlav a jen 500 m od rybníka Komorník (koupání). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1335

Dnes zobrazeno 13x

Luxusní chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (zapuštěný bazén, zahradní nábytek, gril), wellness místností (vířivka, sauna) a stolním tenisem v malém městečku v přírodním parku Česká Kanada.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2042

Prohlíželo 119 lidí

Rezervováno 26. 3.

Nová pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) v chatové rekreační oblasti nedaleko lesa a rybníků Komorník a Křivohlav v malebné krajině České Kanady.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1566

Akceptované poukázky a asociace