Zobrazit na mapě

Rozhledna Tanečnice

Turistické zajímavosti

Nedaleko městečka Mikulášovice stojí kopec s romantickým názvem Tanečnice. Jeho výška je 597 metrů nad mořem a na vrcholu se tyčí kamenná rozhledna. Jedná se o nejseverněji položenou rozhlednu v naší republice. Byla vybudována na počátku minulého století Okrášlovacím spolkem z Mikulášovic.

Věž rozhledny má výšku dvacet šest metrů. Z jejího vrcholku je možné prohlédnout si Šluknovský výběžek a za dobrého počasí i velkou část Saska. V sousedství rozhledny je horská chata s možností občerstvení. Na vrchol vede značená turistická stezka.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Tanečnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Tanečnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná podstávková chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) a zahradou (bazén, trampolína, posezení) leží ve šluknovském výběžku nedaleko od Českého Švýcarska.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2240

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570
Překrásný výhled na Šluknovský výběžek a sousední Sasko skýtá návštěvníkům rozhledna na vrcholu kopce Tanečnice. Byla vystavěna před více než sto lety v malebném prostředí Českosaského Švýcarska. Na vrchol vede značená turistická cesta.

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Kvalitně zařízená místně typická chalupa k pronájmu se společenskou místností (biliárd) leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, terasa s posezením) jen 5 km od NP České Švýcarsko.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0972

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Dnes zobrazeno 21x

Mimořádně atraktivní stylová chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, pergola, gril, trampolína) na okraji obce u lesa s krásným výhledem na horu Jedlová.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 2335

Dnes zobrazeno 14x

Prostorný velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) leží na okraji města jen 1 km od místního koupaliště a jen 6 km od vstupu do NP České Švýcarko.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1941

Akceptované poukázky a asociace