Na jižní stráni Lysé hory stojí v nadmořské výšce 1125 metrů horská bouda Dvoračky. Byla zde vystavěna na konci 17. století. Původně sloužila jako zemědělské stavení. V roce 1893 byla bouda Dvoračky zachvácena požárem, který ji prakticky celou zničil. Obnovena a znovu vybudována byla po třech letech. V průběhu dalších let byla chata postupně upravována a její současná podoba je nezměněná od roku 1928. U chaty Dvoračky je krásná vyhlídka na krkonošské pohoří. V okolí Dvoraček roste několik druhů vzácných rostlin.

Kolem chaty Dvoračky vedou turistické stezky z Rokytnice nad Jizerou. Pančavská louka, Labská bouda, pramen Labe nebo Huťský vodopád jsou nejoblíbenějšími cíli turistů procházejících po zdejších stezkách.

Fotogalerie - Dvoračky

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Dvoračky je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Dvoračky je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046
Hřebenová chata Dvoračky je krásné vyhlídkové místo. Na okolních loukách je možné spatřit vzácné druhy rostlin, jako je například hořec tolitovitý nebo sasanka narcisokvětá. Lysá hora, na níž Dvoračky stojí, je vrch převážně porostlý kosodřevinou.

Prohlíželo 98 lidí

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723

Dnes zobrazeno 9x

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Dnes zobrazeno 57x

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Prohlíželo 95 lidí

Pěkně zařízená zahradní zděná chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, krb) v krkonošské obci jen 300 m od koupaliště. Okolí nabízí mnoho možností k horské cykloturistice a turistice.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0824

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s dětskou hernou a neoplocenou zahradou (bazén, pergola s posezením, ohniště) leží na malebném místě v okrajové části horské obce. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1933

Akceptované poukázky a asociace