Zobrazit na mapě

Huťský vodopád

Nad horskou chatou Dvoračky pramení Huťský potok, který napájí dvacet metrů vysoký Huťský vodopád. Název získal podle sklářské huti, která zde v minulosti pracovala a byla první sklárnou v Krkonoších. Vznikla v roce 1562 a vlastnil ji věhlasný sklářský rod Schürerů. U Huťského vodopádu v minulosti stávala výletní restaurace a obyvatelé blízké Rokytnice nad Jizerou sem chodívali každou neděli na odpolední taneční zábavy. Dnes je Huťský vodopád oblíbeným turistickým cílem. Padající voda vytváří spolu s okolím překrásnou přírodní scenérii.

K Huťskému vodopádu vede pohodlná stezka z Rokytnice nad Jizerou. Delší trať k vodopádu vede z Harrachova přes Ručičky a Dvoračky.

Fotogalerie - Huťský vodopád

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Huťský vodopád je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Huťský vodopád je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723
Nedaleko Rokytnice nad Jizerou je možné navštívit Huťský vodopád. Tento krásný kout Krkonoš byl v minulosti, kdy zde stávala restaurace, oblíbeným výletním místem. Dnes je zde klid a návštěvníci se mohou kochat zurčící vodou padající z výšky dvaceti metrů.

Prohlíželo 113 lidí

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Prohlíželo 174 lidí

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Pěkně zařízená zahradní zděná chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, krb) v krkonošské obci jen 300 m od koupaliště. Okolí nabízí mnoho možností k horské cykloturistice a turistice.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0824

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s dětskou hernou a neoplocenou zahradou (bazén, pergola s posezením, ohniště) leží na malebném místě v okrajové části horské obce. Ideální k turistice.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1933

Akceptované poukázky a asociace