Zobrazit na mapě

Špindlerův Mlýn

Obce a města

Horské město Špindlerův Mlýn bylo založeno v 18. století. Původně se jednalo o hornickou osadu, městem se stalo až o dvě století později. Největší architektonickou památkou je klasicistní kostel Svatého Petra a Pavla z roku 1807. Ve městě najdou návštěvníci mnoho ukázek typické horské architektury z 19. století. Součástí města Špindlerův mlýn je i několik malebných samot v okolí. Špindlerův mlýn je významné turistické středisko Krkonoš. V okolí je několik velkých lyžařských areálů, vedou odsud sedačkové lanovky na Medvědín a do Svatého Petra. V létě je zde otevřena velká bobová dráha.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Špindlerův Mlýn je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Špindlerův Mlýn je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná horská chata s kulečníkem a saunou leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, koupací sud) v malebném prostředí Krkonošského národního parku zcela na okraji obce u lesa.

14 ložnic / max 42 osob
číslo chaty: 2103

Překrásná stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (sauna, posezení, gril, ohniště, vyžití pro děti) u lesa v atraktivní lokalitě Národního Krkonošského parku.

5 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 2028
Špindlerův Mlýn je turisticky atraktivní město a to v každém ročním období. Nejvíce návštěvníků však přijíždí v zimě. Ve Špindlerově mlýně je nástupní stanice lanových drah na Medvědín a na vrch Svatý Petr. Turistika zde prudce narostla po roce 1880, kdy byla postavena silnice z Vrchlabí.

Velmi pěkně zařízená horská chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril) nabízí turistickou dovolenou v malebném horském prostředí jen 2,5 km od rozhledny Přední Žalý.

4 ložnice / max 18 osob
číslo chaty: 1936

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398

Kvalitně zařízená horská chalupa k pronájmu se saunou a terasou v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, krb) v horské obci v malebném horském údolí u říčky Malé Labe nedaleko lesa.

8 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1527

Rezervováno 17. 4.

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (trampolína, pergola, ohniště) na kraji obce v krásné lokalitě u lesa jen 300 m od nejbližší sjezdovky lyžařského areálu Benecko. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1139

Nová kvalitně zařízená chata resp. samostatná polovina chaty v oploceném areálu (bazén, hřiště, posezení, krb) zcela na kraji města přímo u lyžařského areálu Kněžický vrch (2 lanovky).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1140

Stylová roubená chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (altánek, posezení, ohniště) leží na velmi pěkném místě v klidné horské obci a je ideálním výchozím místem k poznávání krás Krkonoš.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2029

Akceptované poukázky a asociace