Zobrazit na mapě

Tanvaldský Špičák

Nad severočeským městem Tanvald se tyčí hora Špičák někdy též nazývaná Tanvaldský Špičák. Z rozhledny na vrcholu je možné prohlédnout si nejen Tanvald, ale i celé široké okolí včetně unikátní ozubnicové železnice, která vede z Tanvaldu do Kořenova. V zimě je zde stejnojmenný lyžařský areál.

Nejvýraznější dominantou Tanvaldské vrchoviny je vrchol Špičák s výškou 830 metrů. Na vrcholu jsou malebná kamenná moře, skalní útvary a takzvané mrazové sruby. U turistické chaty z roku 1910 je vybudovaná osmnáctimetrová rozhledna, ze které se návštěvníci mohou kochat nádhernou vyhlídkou na Jizerské hory a na město Tanvald ležící pod Špičákem na soutoku říček Desná a Kamenice. Věž rozhledny byla vystavěna v roce 1911 na místě původní vyhlídkové věže, která byla zničena požárem.

Na severní straně Tanvaldského Špičáku je velký lyžařský areál s několika sjezdovkami.

Fotogalerie - Tanvaldský Špičák

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Tanvaldský Špičák je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Tanvaldský Špičák je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná prostorná chalupa k pronájmu leží ve velké oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) s jezírkem a protékajícím potůčkem v malebném horském prostředí u lesa zcela na okraji obce.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2045

Prostorná horská chata k pronájmu na neoploceném pozemku se společenskou místností leží na atraktivním klidném místě u lesa přímo na turistické stezce vedoucí do vrcholových partií Jizerských hor.

5 ložnic / max 21 osob
číslo chaty: 2299
Nad severočeským městem Tanvald se tyčí hora Špičák někdy též nazývaná Tanvaldský Špičák. Z rozhledny na vrcholu je možné prohlédnout si nejen Tanvald, ale i celé široké okolí včetně unikátní ozubnicové železnice, která vede z Tanvaldu do Kořenova. Na Špičáku se nachází lyžařský areál.

Prostorná kvalitně zařízená horská chalupa se saunou na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, posezení, krb) na atraktivním klidném místě pod lesem s krásným výhledem do údolí.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1503

Prostorná pěkně zrekonstruovaná chalupa s hernou (stolní tenis, šipky) a s malou oplocenou zahradou (posezení, gril) v obci v dosahu lyžařských terénů (od 600 m) i turistických tras.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 0101

Kvalitně zařízená roubená chalupa na neoploceném pozemku (pergola, ohniště) v obci na jižní straně Jizerských hor jen 600 m od nejbližší sjezdovky a s okolím vhodným pro turisty.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1366

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chata s terasou a zapuštěným bazénem na kraji horské obce u lesa v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě s dvěmi lyžařskými areály vzdálenými do 1,5 km.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1259

Velmi pěkně nově zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril) leží v kopci nad městem v atraktivním horském prostředí ideálním pro turistiku po Jizerských horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1848

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581

Akceptované poukázky a asociace