Přírodní zajímavosti

Vrchol Ostrý je prý nejkrásnější horou šumavského pohoří. Kdo vystoupá, až na vrchol hory Ostrý bude odměněn překrásnou panoramatickou vyhlídkou. Z jejího vrcholu se turistům naskýtá překrásný výhled na všechny strany Šumavy a na proslulé Černé jezero. Jedná se vlastně o dva vrcholy spojené sedlem, které nese tajuplný název Vlčí propast. Toto místo okouzlilo známého hudebního skladatele natolik, že do něj umístil děj opery Čarostřelec, kterou zkomponoval na motivy místní bajky o neuvěřitelně nadaném střelci.

Na horu Ostrý se nejlépe dostanete z městečka Hojsova Stráž po modré turistické značce. Už cesta na horu Ostrý je malým dobrodružstvím, v některých místech je strmá natolik, že dál lze jít jedině díky ocelovému lanu, které je zde nataženo kvůli zajištění bezpečí poutníků. Cestou na vrchol narazí turisté na stylovou horskou chatu, kde je možnost občerstvení a odpočinku. Hora Ostrý se tyčí u státních hranic České republiky a Německa.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Ostrý je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Ostrý je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová kvalitně zařízená a prostorná chalupa v neoplocené zahradě (stolní tenis, terasa, posezení, gril, dětský koutek). Ubytování v panenské šumavské přírodě přímo pod horou Ostrý.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 1166

Prohlíželo 179 lidí

Stylová kvalitně zařízená horská chalupa v částečně oplocené zahradě (bazén, koupací sud, stolní tenis, šipky, posezení, ohniště, dětský koutek) v malebné šumavské přírodě přímo pod horou Ostrý.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0724
Vrchol Ostrý je prý nejkrásnější horou šumavského pohoří. Má zvláštní dvojhrotý tvar, díky němuž byl v minulosti nazýván také „Prsa matky Boží“. Z jejího vrcholu se turistům naskýtá překrásný výhled na všechny strany Šumavy a na proslulé Černé jezero. Na horu Ostrý se nejlépe dostanete z městečka Hojsova Stráž po modré turistické značce.

Kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, pergola, trampolína, gril, ohniště) v malé obci v blízkosti hranic s Německem. Ideální pro výlety po celé Šumavě.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2265

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, gril, stolní tenis, vyžití pro děti) v dosahu těch nejpřitažlivějších šumavských cílů (Černé a Čertovo jezero, vodopád Bílá Strž).

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2038

Stylová chata k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a neoplocenou zahradou (bazén, posezení, krb) na malebném místě u lesa v sousedství pouze několika chalup v turisticky přitažlivé oblasti.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1534

Velká účelně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v malé obci jižně od Klatov. Šumava láká k turistice, výletům za historií, houbaření a v zimě k lyžování.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2177

Pěkně zařízená chata resp. zcela samostatná polovina dvojchaty se samostatným vchodem a zahradou (bazén, krb a pergola) v malé chatové osadě v blízkosti lesa. Ideální podmínky k turistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1235

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště), v chatové rekreační osadě u lesa na okraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Šumavy.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2264

Akceptované poukázky a asociace