Zobrazit na mapě

Milevsko - premonstrátský klášter

Milevský klášter založený mezi lety 1184 až 1187 je nejstarším na jihu Čech. Klášterní bazilika je jedinou románskou bazilikou v jižních Čechách a unikátem je i kostel sv. Jiljí, který se v areálu kláštera nachází. Patří mezi nejcennější románské stavby v České republice. Část areálu kláštera je po celou turistickou sezónu zpřístupněna ve dvou prohlídkových okruzích.

 

Fotogalerie - Milevsko - premonstrátský klášter

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Milevsko - premonstrátský klášter je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Milevsko - premonstrátský klášter je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům k pronájmu leží ve velké oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa s posezením, zahradní krb) v tiché ulici na okraji jihočeské obce. Ideální k cykloturistice.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2204

Prohlíželo 122 lidí

Stylová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, stolní tenis, pergola, krb, dětský koutek) a wellness (vířivka, sauna) leží na okraji malé osady jen 4 km od přehrady Orlík.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1218
Návštěva premonstrátského Milevského kláštera je nezapomenutelným zážitkem, který vás vtáhne do českých kulturních a duchovních dějin.

Účelně zařízená venkovská chalupa k pronájmu s oploceným dvorem a zahradou (posezení, krb) leží v malé obci v atraktivním jihočeském regionu jen 3 km od přehrady Orlík a jen 6 km od hradu Zvíkov.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2410

Prohlíželo 136 lidí

Pěkně zařízená chalupa v oploceném dvoře (posezení, krb, zahradní kuchyňka) v malé obci jen 6 km od Orlické přehrady (koupání, vodní sporty, rybaření). Okolí je ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1217

Účelně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril, ohniště) na překrásném místě na samotě u dubového háječku s výhledem na rybník jen 10 km od přehrady Orlík.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2222

Malá útulná chatka k pronájmu s podkrovím v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola, krb) leží na okraji osady v malebném jihočeském regionu jen 1,5 km od přehrady Orlík (koupání, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2015

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v klidné chatové osadě na okraji městečka jen 10 km od sportovně-rekreačního areálu Monínec.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2162

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (bazén, posezení, ohniště) v rekreační oblasti u lesa jen 700 m od přehrady Orlík (koupání, vodní sporty, rybaření). Cykloturistika.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1009a

Akceptované poukázky a asociace