Zobrazit na mapě

Zámek Jemniště

Hrady a zámky

Zámek Jemniště byl postaven podle návrhu Františka Maxmiliána Kaňky, což byl ve své době známý český architekt. Již od roku 1868 je zámek sídlem rodu Sternbergů, v současnosti na zámku žije pan Jiří Sternberg se svou rodinou.

Část zámku je přístupná, návštěvníci si mohou prohlédnout interiéry s původním vybavením, obrazovou galerii a konírnu. Výpravný zámek je obklopen rozsáhlým a velmi krásným krajinářským parkem v anglickém stylu, který je přístupný veřejnosti.

Perlou tohoto parku je překrásný bílý páv, kterého mohou návštěvníci potkat na některé z cestiček. Z tohoto důvodu je do parku přísný zákaz vstupu se psy.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Jemniště je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Jemniště je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Vkusně a útulně zrekonstruovaná chalupa (2 apartmány) k pronájmu s koupacím sudem a posezením s grilem v malebné krajině Ladova kraje jen 5 km od Velkých Popovic (pivovar).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2278

Prohlíželo 127 lidí

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550b
Barokní zámek Jemniště má veřejnosti přístupné pravé křídlo. Na návštěvníky zde čeká klasická zámecká prohlídka dobového zařízení. V zámecké kapli jsou k vidění vzácné sochy Matyáše Bernarda Brauna a konají se zde koncerty. V areálu zámku je návštěvníkům k dispozici příjemná kavárna.

Nová stylově zařízená chalupa s infrasaunou leží v malé obci v oploceném areálu a díky svému vybavení je zcela ideální pro rodinnou dovolenou s dětmi (vířivka, trampolína, dětská herna a hřiště).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1550a

Kvalitně zařízený rekreační dům (moderní chalupa) k pronájmu s krásným bazénem, venkovním posezením, grilem a ohništěm se nachází na kraji obce na rozhraní Středočeského a Jihočeského kraje.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2306

Prohlíželo 104 lidí

Kvalitně velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu leží v pečlivě udržované oplocené zahradě (bazén, posezení, krb, ohniště) v malé tiché obci v mikroregionu Ladův kraj jen 20 km od Prahy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1707

Prohlíželo 115 lidí

Pěkná vesnická chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu s uzavřeným dvorem (zahradní nábytek) a zahradou leží v malé vísce v malebné klidné na lesy a rybníky bohaté lokalitě na Táborsku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2051

Prostorný kvalitně zařízený rekreační dům (chalupa) leží ve velké oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem, gril) na okraji malé obce asi 13 km od Ledče nad Sázavou (hrad, Posázaví).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1759

Retro chata k pronájmu s prostornou obytnou místností leží na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 1 km od přehrady Slapy (koupání, vodní sporty).

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1960

Akceptované poukázky a asociace