Zobrazit na mapě

Čachrov - Muzeum železničních drezín

Muzea

Čachrov leží v okrese Klatovy v Plzeňském kraji. Pokud milujete historii, Muzeum železničních dresin (drezín) bude to pravé. 

Sbírka obsahuje drezíny od roku 1825 do nedávné současnosti. Obdivovat tu můžete i další železniční exponáty jako jsou historická čísla lokomotiv, výrobní štítky z lokomotiv a vozů, návěstidla a dokumenty mapující železniční regionální historii. Vše doplňuje i bohatá knihovna, fotografie a diapositivy. 

Mnoho těchto drezín si zahrálo v minulých i současných filmech a televizních pořadech – Páni kluci, Florenc 13.30, Hlídač č. 47, Toulavá kamera, Malá muzea, Tajemství železnice, Četníci z Luhačovic, Policie Modrava a další.

Zejména pro dětské návštěvníky muzea bude lákadlem zahradní modelová železnice. 

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Čachrov - Muzeum železničních drezín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Čachrov - Muzeum železničních drezín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě v malé obci s nespočtem možností k turistickým výletům a cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1538

Velká účelně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v malé obci jižně od Klatov. Šumava láká k turistice, výletům za historií, houbaření a v zimě k lyžování.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2177
Na šumavském Čachrově, kam nikdy nevedla železnice, můžete navštívit soukromé Muzeum železničních drezín. Sbírka obsahuje drezíny od roku 1825 do nedávné současnosti. Mnoho těchto drezín si zahrálo ve slavných filmech a televizních pořadech – Páni kluci, Florenc 13.30, Hlídač č. 47, Toulavá kamera, Malá muzea, Tajemství železnice, Četníci z Luhačovic, Policie Modrava a další.

Dnes zobrazeno 10x

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa se zahradním nábytkem, ohniště) na okraji malé osady nedaleko lesa v malebném šumavském prostředí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2263

Stylová chata k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a neoplocenou zahradou (bazén, posezení, krb) na malebném místě u lesa v sousedství pouze několika chalup v turisticky přitažlivé oblasti.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1534

Pěkně zařízená chata resp. zcela samostatná polovina dvojchaty se samostatným vchodem a zahradou (bazén, krb a pergola) v malé chatové osadě v blízkosti lesa. Ideální podmínky k turistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1235

Prohlíželo 92 lidí

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště), v chatové rekreační osadě u lesa na okraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Šumavy.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2264

Kvalitně zařízený rekreační dům s velkou oplocenou zahradou (bazén, posezení, gril, houpačky, pískoviště) v tiché části obce s částečným výhledem k hradu Velhartice. Cykloturistika.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 0713

Dnes zobrazeno 12x

Nově zrekonstruovaná chalupa s terasou a částečně oplocenou zahradou na okraji malé šumavské osady u lesa. Výborné podmínky k turistice, cykloturistice i k výletům za hrady a zámky do okolí.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 0218

Akceptované poukázky a asociace