Zobrazit na mapě

Zámek Horšovský Týn

Biskupský hrad Horšovský Týn byl vystavěn ve 13. století na popud jednoho z pražských biskupů. Tato skutečnost je patrná i z toho, jak jsou řešeny interiéry. Nejkrásnější je raně gotická kaple. V období husitského válčení katolická církev o hrad přišla a novými majiteli se stala světská šlechta. Zámek byl přestavěn na mohutný zámek v renesančním stylu.

Dnes jsou zde pro návštěvníky připraveny čtyři prohlídkové okruhy. Jeden z nich je určen především pro rodiny s dětmi, prochází dětskými komnatami vybavenými roztomilým nábytkem a hračkami. Nově je otevřena zámecká prádelna s expozicí historických mýdel a pracích prášků a s mandlovnou a opravnou prádla. Je zde k vidění i několik raznic, pomocí nichž se v minulosti zdobily látky nejrůznějšími obrazci.

K zámku patří rozsáhlý park, ve kterém rostou vzácné dřeviny a stojí zde půvabná loreta a vyhlídková věž, ze které si návštěvníci mohou prohlédnout zámek a jeho okolí.Zámek je přístupný návštěvníkům od dubna do října.

Foto: Zámek Horšovský Týn - archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Zámek Horšovský Týn

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Horšovský Týn je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Horšovský Týn je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu se samostatným vchodem, prostornou obytnou místností a zahradou (posezení, krb) leží v malé chodské obci jen 8 km od Domažlic.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2266

Zrekonstruovaná stylově zařízená chalupa k pronájmu se zcela uzavřeným dvorem (bazén, travnatá plocha pro míčové hry, basketbalový koš, pergola, posezení) v malé obci na návsi jen 6 km od Domažlic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1071
Původní gotický biskupský hrad byl vystavěn ve 13. století. O tři století později byl předělán na výstavní renesanční zámek. K zámku patří rozsáhlý park, ve kterém rostou vzácné dřeviny a stojí zde půvabná loreta a vyhlídková věž, ze které si návštěvníci mohou prohlédnout zámek a jeho okolí.

Prohlíželo 96 lidí

Vkusně zařízená chata k pronájmu na oplocené zahradě (vířivka, altánek, gril) leží na konci chatové osady u lesa jen 400 m od rekreačního rybníka Babylon v malebné krajině na úpatí Českého lesa.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2325

Pěkná retro chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, altánek, gril) v chatové osadě v blízkosti lesa jen 400 m od rekreačního rybníka Babylon (přírodní koupání) a 8 km od města Domažlice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2374

Prohlíželo 93 lidí

Účelně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa s posezením, gril) leží na okraji obce u lesa jen 1 km od rekreačního rybníka Babylon (přírodní koupání).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1915

Prohlíželo 133 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata na kraji obce pod lesem v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v těsné blízkosti přírodního koupání v malebné krajině šumavského podhůří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1421

Prohlíželo 120 lidí

Pěkná a útulná srubová chata k pronájmu na oploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) leží v malé obci v malebné krajině severního šumavského podhůří jen 7 km od Klatov.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2315

Stylově s nádechem historie zařízená prostorná chalupa k pronájmu s infrasaunou a s velkou zahradou (pergola s posezením, stolní tenis, trampolína, krb) na okraji malé obce v malebné krajině Pošumaví.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1738

Akceptované poukázky a asociace