Zobrazit na mapě

Mumlavský vodopád

Mumlavský vodopád patří k turisticky nejatraktivnějším místům pohoří Krkonoše. Návštěvníci jej najdou na okraji Mumlavského dolu. Vodopád je široký přes celé koryto řeky Mumlavy a jeho výška je deset metrů. Kromě vodopádu si zde mohou turisté prohlédnout také takzvaná Čertova oka, což jsou díry vymleté vodou v žulovém masivu u vodopádu.

K Mumlavskému vodopádu vedou dvě značené turistické trasy. Jedna vede z Harrachova od sklárny malebným prostředím říčky Mumlavy. Druhá cesta je kratší, vede z harrachovského autobusového nádraží, ale není tak půvabná jako cesta první.

Nedaleko vodopádu stojí Mumlavská bouda, což je někdejší hájovna vystavěná v 19. století. V blízké Kamenné skále se donedávna těžil baryt a další minerály. Dnes je z dolu Hornické muzuem.

Fotogalerie - Mumlavský vodopád

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Mumlavský vodopád je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Mumlavský vodopád je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723
Návštěva Mumlavského vodopádu je krásným zážitkem v každém ročním období, neboť měnící se příroda kolem vytváří spolu s desetimetrovým vodopádem překrásnou podívanou. Už cesta k vodopádu návštěvníky ohromí, neboť okolí řeky Mumlavy je mimořádně hezké a malebné.

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Prostorná luxusně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (zapuštěný vyhřívaný bazén, posezení, krb, dětský koutek) v klidné části horské obce pod lesem u horského potoka jen 5 km od Harrachova.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1502

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu s velkými kachlovými kamny a wellness zázemím (sauna, ochlazovací káď, relaxační prostor) leží u lesa v malé horské obci v srdci Krkonoš.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2398

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji malé horské osady jen 100 m od lyžařského areálu v sousedství hřiště a občerstvení. Turistika.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1365

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoplocené zahradě s bohatým rekreačním zázemím (bazén, golfové hřiště, trampolína, houpačky, posezení, ohniště, gril, vyžití pro děti) na kraji horské obce.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 2370

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Akceptované poukázky a asociace