Zobrazit na mapě

Hrad Stolpen - Německo

Hrady a zámky

Stolpen je malebné městečko v severní části Saského Švýcarska. Jeho dominantou je středověký hrad Stolpen, který je díky svým vysokým věžím vidět již zdaleka. Je považován za jeden z nejhezčích hradů Německa. Pochází z počátku 12. století.

V minulosti byl hrad Stolpen využíván jako pevnost a v době napoleonských bojů byl značně poničen. Hrad je však nejvíce v povědomí návštěvníků jako vězení hraběnky Coselové, která v jeho věži byla vězněna téměř padesát let. V prostorách věže je umístěna výstava s dokumenty o jejím nevšedním životě. Je pohřbena v hradní kapli. Ve sklepeních hradu může návštěvník zhlédnout expozici Sklo a kámen zabývající se tradiční výrobou skla. Návštěvníkům hradu je k dispozici také zahradní restaurace. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Stolpen - Německo je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Stolpen - Německo je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná podstávková chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) a zahradou (bazén, trampolína, posezení) leží ve šluknovském výběžku nedaleko od Českého Švýcarska.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2240

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626
Stolpen je malebné městečko v severní části Saského Švýcarska. Jeho dominantou je středověký hrad Stolpen, který je díky svým vysokým věžím vidět již zdaleka. Je považován za jeden z nejhezčích hradů Německa. Pochází z počátku 12. století.

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570

Dnes zobrazeno 10x

Pěkně a účelně zařízená velká chalupa (společenská místnost, sauna) k pronájmu s rozsáhlým pozemkem (gril, ohniště) leží na samotě nedaleko lesa mezi Lužickými horami a Českým Švýcarskem.

3 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 23100

Prohlíželo 95 lidí

Kvalitně zařízená místně typická chalupa k pronájmu se společenskou místností (biliárd) leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, terasa s posezením) jen 5 km od NP České Švýcarsko.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0972

Mimořádně atraktivní roubená chalupa v oplocené zahradě (vířivka, trampolína, posezení, vyžití pro děti) leží na polosamotě na kraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého Švýcarska.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1844

Stylová kvalitně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivka, trampolína, terasa) na polosamotě na okraji obce v turisticky přitažlivé krajině národního parku České Švýcarsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1845

Prohlíželo 152 lidí

Prostorný velmi pěkně zařízený rekreační dům k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, posezení, krb) leží na okraji města jen 1 km od místního koupaliště a jen 6 km od vstupu do NP České Švýcarko.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1941

Akceptované poukázky a asociace