Zobrazit na mapě

Moravská brána

Přírodní zajímavosti

Sníženina Moravská brána se nachází mezi Nízkým Jeseníkem a Moravskoslezskými Beskydy. Moravská brána je často označována jako spojnice Moravy a Slezska. Touto oblastí protékají řeky Odra a Bečva a v pravěku tudy vedla tzv. jantarová stezka. Pokud chcete mít nejhezčí výhled na Moravskou bránu, zamiřte na vrch Obírka (622 m).

Mezi nejatraktivnější místa Moravské brány, které můžete navštívit, patří Zámek ve Veselíčku, městská památková rezervace v Lipníku nad Bečvou, Muzeum Komenského v Přerově nebo lázně Teplice nad Bečvou. Z přírodních zajímavostí zmiňme rokli na potoku Lukavec, údolí Peklo neboli Pekelské údolí, Zbrašovské aragonitové jeskyně, Hranickou propast, hrad Helfštýn nebo hrad Drahotuš.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Moravská brána je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Moravská brána je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Malá jednoduše zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) na kraji malé obce v malebné krajině beskydského předhůří s ideálními podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1627

Prohlíželo 116 lidí

Pěkná chalupa s velkou zastřešenou pergolou (posezení, krb) na oploceném pozemku (bazén, stolní tenis, hřiště pro míčové hry, ruské kuželky) jen 50 m od nové cyklostezky a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1039
Moravská brána se nachází mezi Nízkým Jeseníkem a Moravskoslezskými Beskydy. Moravská brána je často označována jako spojnice Moravy a Slezska. Touto oblastí protékají řeky Odra a Bečva .....

Stylově a kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se 2 terasami (posezení, gril) leží v historickém centru městečka Štramberk přímo pod hradní věží Štramberská trúba v malebné krajině Podbeskydí.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2070

Dnes zobrazeno 9x

Útulná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, altánek s posezením, krb, stolní fotbálek) v klidné ulici v obci v malebné krajině nedaleko od CHKO Poodří.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2377

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351

Mimořádně atraktivní chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, posezení, gril, zahradní kuchyňka) v klidné části obce poblíž lesa jen 6 km od přehrady Bystřička.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1831

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešená terasa, krb) leží v okrajové klidné části města v turisticky přitažlivé oblasti Beskyd jen 5 km od lanovky na Pustevny.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2347

Kvalitně zařízená chalupa v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, stolní tenis, ruské kuželky, gril, ohniště) na velmi pěkném místě u lesa nad obcí v malebné krajině Hostýnských vrchů.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0935

Akceptované poukázky a asociace