Zobrazit na mapě

Zámek Veltrusy

Zámek Veltrusy byl postaven na začátku 18. století ve stylu baroka. Leží uprostřed rozlehlého parku, kterým vede značená stezka pro pěší turistiku, ale i cyklostezka. V roce 2002 zámek i park velmi poničila povodeň. Dodnes probíhají restaurátorské práce, ale prohlídka je možná v měsících duben až září.

Prohlídka je o to zajímavější, že je možné vidět restaurátory přímo při jejich práci. Návštěvníci nepřijdou ani o informace o historii objektu a mohou vidět i některá z uměleckých děl, která jsou zde vystavena. K dispozici jsou i skleníky a expozice lovectví a myslivosti. Zajímavá je procházka rozlehlým zámeckým parkem, je zde značená stezka vedoucí místy, kde je možné vidět několik romantických staveb a přírodní pozoruhodnosti.

Foto: Zámek Veltrusy - archiv Národního památkového ústavu

 

Fotogalerie - Zámek Veltrusy

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Veltrusy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Veltrusy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262
Zámek Veltrusy byl postaven na začátku 18. století ve stylu baroka. Leží uprostřed rozlehlého parku, kterým vede značená stezka pro pěší turistiku, ale i cyklostezka. V roce 2002 zámek i park velmi poničila povodeň. Dodnes probíhají restaurátorské práce, ale prohlídka je možná v měsících duben až září.

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962

Dnes zobrazeno 10x

Jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína) v chatové oblasti na okraji Prahy s dobrou dostupností do centra (spojení MHD). Aquapark Aquapalace 16 km.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0549

Dnes zobrazeno 26x

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Dnes zobrazeno 8x

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Dnes zobrazeno 16x

Jednoduše a skromně zařízená chata k pronájmu v duchu retro s velkým oploceným pozemkem (posezení, gril) leží na okraji obce jen 200 m od řeky Berounky a cca. 20 km od centra Prahy.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2173

Akceptované poukázky a asociace