Zobrazit na mapě

Běžecký lyžařský areál Bedřichov

Běžecký lyžařský areál Bedřichov se nachází v Jizerských horách. Tento lyžařský areál je vhodný pro širokou veřejnost. Nachází se zde největší nástupní místo na běžecké tratě Jizerské magistrály. Každoročně zde začíná i nejznámější český běžkařský závod Jizerská Padesátka. Tento závod v běhu na lyžích se koná na trati dlouhé 50 km.

První ročník se konal v roce 1968 a to jako oddílový závod TJ Lokomotiva Liberec. Závod současně sloužil jako část horolezecké přípravy členů oddílu. V roce 1970 se závodu zúčastnili všichni čeští účastníci Expedice Peru 1970. Během ní zahynulo čtrnáct českých horolezců a to kvůli ničivému zemětřesení. Populární zimní závod Jizerská padesátka se od té doby jezdí jako Memoriál Expedice Peru. V posledních letech vzniklo i několik doprovodných závodů a počet účastníků přesáhl číslo 7 000. Jizerská padesátka je od roku 2011 součástí seriálu Ski Classics. Českými vítězi tohoto závodu se v novodobé historii stali např. Stanislav Řezáč a Kateřina Smutná.

V blízkosti areálu se nachází tabule se jmény vítězů Jizerské padesátky v jednotlivých ročnících. Vedle tabule se nachází dřevěná socha běžkaře. Na výjezdu ze stadionu v Bedřichově se nachází také památník – čtyř metrová mohyla, která připomíná tragédii expedice Peru z roku 1970. 

Fotogalerie - Běžecký lyžařský areál Bedřichov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Běžecký lyžařský areál Bedřichov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Běžecký lyžařský areál Bedřichov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, posezení, ohniště) pod lesem na okraji obce s možností využití víceúčelového hřiště v kouzelném prostředí Jizerských hor.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2336

Prohlíželo 319 lidí

Kvalitně zařízená chalupa se saunou a zahradou (bazén, posezení, ohniště) na kraji horské rekreační osady u lesa v samém srdci Jizerských hor jen 1,5 km od lyžařského střediska Severák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1033
Běžecký lyžařský areál Bedřichov je oblíbeným lyžařským centrem pro širokou veřejnost. Nacházejí se zde největší nástupní místa na běžecké tratě Jizerské magistrály. Bedřichov je proslulý zejména díky každoročně pořádanému lyžařskému závodu Jizerská padesátka. Tento slavný závod každý rok vzpomíná na zahynulé české horolezce Expedice Peru 1970.

Velmi pěkně zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril) v romantickém lesnatém prostředí Jizerských hor jen 600 m od rozhledny Slovanka a jen 400 m od ski areálu Severák.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1447

Prostorný zrekonstruovaný rekreační horský dům k pronájmu se společenskou místností a saunou leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) na krásném místě u lesa a potoka.

9 ložnic / max 43 osob
číslo chalupy: 2337

Prohlíželo 93 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata leží v oplocené zahradě (posezení, gril) v tichém horském prostředí v blízkosti pouze několika málo dalších chat jen 7 km od centra Liberce (aquapark Bybylon).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1849

Prohlíželo 144 lidí

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v malebném prostředí na polosamotě nedaleko lesa přímo na turistické stezce mezi rozhlednami Bramberk a Slovanka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1551

Rezervováno 27. 3.

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581

Poloroubená místně typická chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v klidné části obce jen 2,5 km od přehrady Fojtka (koupání) a jen 10 km od Liberce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 0924

Akceptované poukázky a asociace