Zobrazit na mapě

Památník K.H. Borovského v Havlíčkově Brodě

Muzea

Nejrozsáhlejší částí Muzea Vysočiny je expozice Karla Havlíčka Borovského, který byl rodákem z nedaleké Borové. Na jeho počest byl původně Německý Brod přejmenován v roce 1945 na Havlíčkův Brod.

Muzeum Vysočiny sídlí v domě, který původně patřil rodině Havlíčků a součástí výstavy "Po stopách Karla Havlíčka v Německém Brodě"  je i byt, ve kterém Havlíček se ženou a dcerou žili před jeho vyhnanstvím. Byt je vybaven původním nábytkem a osobními věcmi rodiny a tak si může návštěvník dobře představit jejich tehdejší život. Vystaveny jsou dále dokumenty a fotografie ze života Karla Havlíčka, cenné originály rukopisů  a dopisy z jeho korespondence. Jsou zde také různá vydání Havlíčkových knih a také noviny, do kterých psal. Ke vzácným památkám patří i některé osobní věci, jako Havlíčkův pečetní prsten, snubní prsteny, křestní čepeček dcery Zdenky a mnohé další předměty.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Památník K.H. Borovského v Havlíčkově Brodě je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Památník K.H. Borovského v Havlíčkově Brodě je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Novostavba chaty k pronájmu se saunou a bohatým vyžitím pro celou rodinu leží na oploceném pozemku v těsné blízkosti rybníku Kachlička (50 m) (přírodní koupání) jen 7 km od Humpolce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2110

Velmi pěkně zařízený 3-pokojový mobilní domek (chatka) k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, krb) leží na malebném místě s výhledem do krajiny zcela na kraji obce.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2027
Nejrozsáhlejší částí Muzea Vysočiny je expozice Karla Havlíčka Borovského, který byl rodákem z nedaleké Borové. Na jeho počest byl původně Německý Brod přejmenován v roce 1945 na Havlíčkův Brod.

Prostorná roubená chalupa k pronájmu se zimní zahradou a kachlovými kamny leží na oploceném pozemku (koupací jezírko, lehátka, posezení, gril) v obci na centrální Vysočině jen 11 km od Jihlavy.

3 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2212

Prohlíželo 103 lidí

Útulně a pěkně zařízená chata v částečně oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) zcela na kraji obce jen 500 m od rekreačního rybníka a jen 3 km od Humpolce (zřícenina hradu Orlík).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0718

Prostorná jednoduše zařízená chalupa s hernou (stolní tenis) v částečně oplocené zahradě (plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) leží na malebné samotě u lesa jen 6 km od Humpolce (koupaliště).

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1859

Dnes zobrazeno 11x

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na pěkném místě zcela na kraji obce s malebným výhledem do krajiny jen 2 km od přírodní rezervace Stvořidla (kaňonu řeky Sázavy).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1556

Velmi pěkně zařízená prostorná chalupa k pronájmu s hernou (stolní tenis, stolní fotbal) v oplocené zahradě (zastřešený bazén, hřiště, posezení, ohniště) v malé vesničce jen 4 km od přehrady Seč.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 1559

Útulně a pěkně zařízená chata v samostatné zahradě (pergola, posezení, ohniště) v chatové osadě nedaleko lesa jen 800 m od rekreačního rybníka Velké Dářko. Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1270

Akceptované poukázky a asociace