Zobrazit na mapě

Barokní kostel Narození Panny Marie v Kamýku nad Vltavou

Památky

V obci Kamýk nad Vltavou stojí krásný gotický kostel, jehož monumentální stavba tvoří dominantu celé obce. Kostel je zasvěcen Narození Panny Marie, ale v minulosti to byl kostel Svatého Mikuláše. Katolický kostel se zde udržel i po celou dobu husitského hnutí, neboť místní šlechta se hlásila ke katolickému vyznání.

V roce 1744 byl kostel silně poškozen ničivým požárem. Z této katastrofy se městečko dlouho nemohlo zotavit. Kostel Narození Panny Marie byl opraven až po deseti letech díky finanční pomoci vrchnosti.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Barokní kostel Narození Panny Marie v Kamýku nad Vltavou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Barokní kostel Narození Panny Marie v Kamýku nad Vltavou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Účelně a skromně zařízený podkrovní apartmán (samostatný vchod, venkovní posezení s grilem) v chalupě leží v malé obci jen 100 m od řeky Vltavy. Ideální k výletům podél řeky Vltavy.

4 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 2112

Prázdninový prostorný rekreační dům k pronájmu se společenskou místností a hernou v oplocené zahradě (bazén, tenisový kurt, posezení u krbu) na kraji malé obce jen 3 km od Orlické přehrady.

6 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 0871
Barokní kostel Narození Panny Marie stojí v Kamýku na levém břehu Vltavy. V minulosti byl těžce poškozen velikým požárem, který zachvátil celé město. Díky podpoře knížete Josefa Františka Maxmiliána z Lobkovic se podařilo jej opravit a zrenovovat.

Prohlíželo 134 lidí

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou a zahradou (posezení, gril a ohniště) leží u lesa v chatové rekreační oblasti jen 200 m od přehrady Orlík. Ideální ke koupání, vodním sportům a rybaření.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2294

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril) a překrásným přírodním pozemkem se 2 zatopenými lomy (přírodní koupání) a ohništěm leží v malé obci na Sedlčansku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2327

Pěkná chata s obytným pokojem s krbovými kamny v neoplocené zahradě (posezení, gril) v chatové rekreační oblasti na atraktivním místě jen 200 m od přehrady Orlík (koupání, vodní sporty, rybaření).

1 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1516

Jednoduše zařízená chatka resp. polovina dvojchatky k pronájmu s malou terasou v oploceném areálu chatového střediska (bazén, altánek, ohniště) jen 500 m od přehrady Orlík (upravená pláž, tobogán).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0770b

Jednoduše zařízená chatka resp. polovina dvojchatky k pronájmu s malou terasou v oploceném areálu chatového střediska (bazén, altánek, ohniště) jen 500 m od přehrady Orlík (upravená pláž, tobogán).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0770a

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu s malou terasou v oploceném areálu chatového střediska (bazén, altánek, ohniště) 500 m od přehrady Orlík (upravená pláž, koupání, rybaření, plavby lodí).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0081

Akceptované poukázky a asociace