Zobrazit na mapě

Terčino údolí

Terčino údolí je romantické místo v blízkosti města Nové Hrady v Jihočeském kraji a je národní přírodní památkou.

Přírodní park Terčino údolí byl založen v polovině 18. století hrabětem Buquoyem. Ten nechal park postavit na přání své manželky Terezie. Na památku hraběnky se začalo tomuto místu říkat Terčino údolí.

V Terčině údolí se nachází několik zajímavých míst. Modrý dům byl postaven jako letní sídlo hraběnky. Dodnes se z něj kvůli povodním dochovaly pouze ruiny dvou obvodových zdí. Od zříceniny Modrého domu vede cestička k umělému vodopádu, který je vysoký přibližně 20m. Dále se zde nachází empírový lázeňský dům přezdívaný Václavovy lázně. Na vyhlídce k Novým Hradům byla postavena Švýcarská chata, která je typická svým dřevěným obložením s ornamenty. Za zmínku stojí i Hamerský mlýn, který dnes slouží jako penzion s výletní restaurací.

Terčiným údolím také vede naučná stezka, kde je umístěno 7 informačních panelů věnujících se stromům a lesnímu hospodářství.

Fotogalerie - Terčino údolí

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Terčino údolí je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Terčino údolí je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa s uzavřeným dvorem (bazén, stolní tenis, posezení, gril, ohniště) leží v obci v malebné krajině na rozhraní Novohradských hor, Třeboňska a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2291

Zcela nová atraktivní prostorná chalupa v oplocené zahradě (bazén, vířivka, stolní tenis, trampolína, terasa - posezení, gril, zahradní domek, kolárna) na malebné polosamotě s krásným výhledem k lesu.

6 ložnic / max 17 osob
číslo chalupy: 1416
Václavovy lázně, Modrý dům, umělý vodopád nebo Švýcarská chata jsou nejnavštěvovanější místa Terčina údolí. Tento přírodní park byl založen v 18. století hrabětem Buquoyem a vede přes něj celá řada udržovaných turistických pěšin.

Kvalitně zařízená prostorná chalupa k pronájmu na velkém neoploceném pozemku (bazén, tenisový kurt, beachvolejbalové hřiště, trampolína, stolní tenis, pergola) leží na malebné samotě u lesa.

8 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 1058

Malá velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, ohniště). Dovolená na okraji chatové osady nedaleko rybníka v kouzelné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1854

Zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zahradou (pergola, posezení, ohniště) leží na okraji obce mimo zástavbu a je ideální zejména pro ty, kteří hledají samotu, klid, odpočinek a malebnou přírodu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2120

Prostorná pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, pergola s posezením a krbem) v malé obci jen 5 km od lázní Třeboň s okolím ideálním pro cykloturistiku.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1178

Kvalitně zařízený rekreační dům se zastřešenou terasou (posezení, krb) v pěkně udržované zahradě v obci jen 13 km od lázní Třeboň a jen 13 km od historického města České Budějovice. Cykloturistika.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1232

Prohlíželo 171 lidí

Rezervováno 16. 3.

Pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola, gril, ohniště, trampolína) leží na okraji malé obce v malebné lokalitě na rozhraní CHKO Třeboňsko, Novohradských hor a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2206

Akceptované poukázky a asociace