Zobrazit na mapě

Šumava - Muzea - kam na výlet o dovolené

Při dovolené na Šumavě doporučujeme navštívit muzea z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy Šumava

Muzeum se nachází v Kasejovicích na Plzeňsku. Navštívit tu můžete cennou uměleckoprůmyslovou sbírku exponátů.

Šumavské město Bavorov nabízí ke shlédnutí netradiční expozici Malé světy, která zahrnuje domečky pro panenky, modely aut a další drobnosti.

Na šumavském Čachrově, kam nikdy nevedla železnice, můžete navštívit soukromé Muzeum železničních drezín. Sbírka obsahuje drezíny od roku 1825 do nedávné současnosti. Mnoho těchto drezín si zahrálo ve slavných filmech...

Muzeum lidových řemesel je umístěné ve sklepních prostorách zámku Chanovice. Jedná se o unikátní sbírku nástrojů, náčiní, nádob a všeho možného, co řemeslníci kdysi ke své práci potřebovali.

Expozice téměř tisíce exponátů českých stavebnic, panenek, loutek, her, autíček a dalších exponátů vás čeká v Muzeu hraček v Kašperských horách. Muzeum najdete na půdě domu postaveného ve 14. století.

Muzeum historických motocyklů v Kašperských horách se může pochlubit největší expozicí historických motocyklů v České republice. K vidění jsou úžasné historické modely motocyklů, jízdních kol i automobilů.

Muzeum Šumavy v Kašperských horách vystavuje šumavské sklo, sošky, obrazy, umrlčí prkna - specialitu Šumavy, vycpaná zvířata, ale také exponáty vztahující se k těžbě zlata a k životu obyvatel staré Šumavy.

V Šumavském pivovarnickém muzeu se dozvíte vše o historii piva v Pošumaví i zbytku Čech. Nahlédnete do hospůdky 30. let minulého století, obdivovat můžete sbírku půllitrů, tupláků, výčepů i starých pivních lahví,...

Muzeum techniky a řemesel s výstavní plochou přes 1000 m² a více než 7 500 exponáty patří mezi největší a nejobsáhlejší muzea svého druhu v Česku.

Ve městě Plánice na Šumavě se nachází rodný domek vynálezce a průkopníka elektrotechniky v Čechách, Františka Křižíka. Shlédnout tu můžete jedinečnou expozici věnovanou jeho životu a dílu.

Akceptované poukázky a asociace