Zobrazit na mapě

Kašperské hory - Muzeum Šumavy

Muzea

K vidění jsou tři patra plná gotických Madon, barokních plastik, betlémů, maleb na sklo a další lidová umění.

Uvidíte ukázky skla z Klášterského Mlýna, výrobky firmy Meyr nebo sklo ze  sklárny v Anníně a také specialitu Šumavy - zdobená umrlčí prkna. V minulosti stávala u kapliček, křížků, poblíž statků, ale také osamělá na okrajích lesů a rozcestích. Drsné šumavské zimy a velká vzdálenost od hřbitovů znemožňovaly provedení pohřbu. V zimě byl proto nebožtík zabalený do plátna položen na umrlčí prkno do studené komory nebo kolny, kde zmrzlý ležel několik týdnů, než se mohl konat pohřeb. Zdobená prkna s iniciály zesnulých se stávala neobvyklou památkou na zemřelé.

Jsou zde také exponáty vztahující se k těžbě zlata a k životu obyvatel staré Šumavy. K nejcennějším exponátům patří soubor pozdně gotických plastik z přelomu 15. – 16. století.

Milovníky Šumavy potěší soubor obrazů a grafiky se šumavskými motivy, obrazy a grafika se šumavskými motivy, obrazy Otakara Nejedlého, Josefa Krejsy, Vincence Beneše, Aloise Moravce a dalších. 

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kašperské hory - Muzeum Šumavy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kašperské hory - Muzeum Šumavy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 118 lidí

Stylová pěkně zařízená chalupa v neoplocené zahradě (stolní tenis, trampolína, posezení, gril) v zapomenuté malé osadě o 6 chalupách (na polosamotě) uprostřed lesů v národním parku Šumava.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1237

Prohlíželo 194 lidí

Rezervováno 26. 3.

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, terasa, posezení, gril) leží na malebné šumavské polosamotě u lesa jen 200 m od řeky Otavy a jen 7 km od vstupu do Povydří.

6 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 1918
Muzeum Šumavy v Kašperských horách vystavuje šumavské sklo, sošky, obrazy, umrlčí prkna - specialitu Šumavy, vycpaná zvířata, ale také exponáty vztahující se k těžbě zlata a k životu obyvatel staré Šumavy.

Prostorná účelně zařízená chalupa k pronájmu s bohatým sportovně rekreačním zázemím (stolní tenis, kulečník, stolní fotbal) a uzavřeným dvorem (posezení, gril) v malé obci jen 4 km od hradu Kašperk.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1742

Stylově zařízená poloroubená chalupa k pronájmu leží na rozsáhlém neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) na kraji osady Nové Městečko v malebné šumavské krajině v blízkosti řeky Otavy a lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2065

Moderně a nadstandardně zařízená maringotka k pronájmu leží na polosamotě v blízkosti lesa a řeky Otavy na společném neoploceném pozemku (pergola, krb, ohniště) s další pronajímanou maringotkou.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2261

Moderně a nadstandardně zařízená maringotka k pronájmu leží na polosamotě v blízkosti lesa a řeky Otavy na společném neoploceném pozemku (pergola, krb, ohniště) s další pronajímanou maringotkou.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2262

Prohlíželo 129 lidí

Prostorná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, trampolína, posezení) leží na malebném místě v šumavských lesích na polosamotě a je ideální pro turistickou dovolenou.

8 ložnic / max 28 osob
číslo chalupy: 1919

Prohlíželo 98 lidí

Prostorná velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení s krbem, dětský koutek a domeček) a dalším sportovně-rekreačním vybavením na kraji malé obce.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0652

Akceptované poukázky a asociace