Zobrazit na mapě

Safari park Dvůr Králové nad Labem

Parky a zahrady

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem je opravdovým unikátem. Kromě klasické ZOO zde na návštěvníky čeká v letních měsících dvacet sedm hektarů velké safari. Při projížďce safaribusem vyslechnou návštěvníci přednášku o jednotlivých druzích zvířat, které si mohou prohlédnout v jejich přirozeném prostředí. Jako jediná v celé Evropě nabízí Královédvorská ZOO tajemnou prohlídku večerního safari.

Specializací této ZOO jsou především živočichové Afriky, hlavně kopytníci. Kromě turisticky atraktivního safari je zde také překrásná expozice ryb a plazů s názvem Korálový svět a Tropická řeka. Unikátem je i pavilon Ptačí svět. V ZOO Dvůr Králové se úspěšně daří rozmnožovat africké kopytníky, ale také nosorožce, gepardy a orangutany.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Safari park Dvůr Králové nad Labem je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Safari park Dvůr Králové nad Labem je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Rezervováno včera

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (vířivka, zahradní nábytek, gril, ohniště) v pěkném a klidném prostředí u lesa nad obcí jen 11 km od Safariparku ve Dvoře Králové nad Labem.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0957

Pěkně zařízený mobilní domek s malou přístavbou leží v částečně oploceném areálu (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce v klidné venkovské lokalitě jen 4 km od přírodního koupaliště Dolce.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1870
ZOO Dvůr Králové nad Labem je rozdělena na dvě části. První z nich je klasická zoologická zahrada. Druhá část je velmi turisticky žádaná. Jedná se o safari, které návštěvníci projíždí speciálními safaribusy. Tato část je přístupná pouze v létě, ale i v ostatních měsících má ZOO pro návštěvníky připraveno mnoho zajímavostí.

Pěkně zařízená prostorná chalupa v neoplocené zahradě (bazén se skluzavkou, stolní tenis, terasa s posezením, gril) na kraji malé obce v malebné přírodě jen 9 km od Babiččina údolí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1347

Pěkná chalupa ve velké neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb) na kraji obce v krásné podkrkonošské přírodě jen 7 km od hradu Pecka a jen 16 km od Safariparku ve Dvoře Králové nad Labem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1229

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) v chatové osadě jen 600 metrů od přírodního koupaliště Dachova v malebné krajině Podkrkonoší.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2361

Velmi pěkná chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží v oplocené pečlivě udržované zahradě (altánek s posezením, ohniště) v malé obci v malebné krajině Podkrkonoší.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2275

Atraktivní prostorný rekreační dům k pronájmu s wellness vyžitím (vířivka, infrasauna) a velkou zahradou (bazén, hřiště, stolní tenis, gril, ohniště, terasa) na kraji obce jen 500 m od hradu Pecka.

3 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1524

Prvorepubliková chalupa k pronájmu s kompletně zrekonstruovaným interiérem leží v oplocené zahradě (terasa s posezením a grilem) jen 300 m od místního lázeňského areálu.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2247

Akceptované poukázky a asociace