Zobrazit na mapě

Sklářské muzeum v Harrachově

Muzea

Expozice Sklářského muzea v Harachově provede návštěvníky celou historií výroby skla. Tradiční ruční zpracování je možné vidět při exkurzi v provozech sklárny. Velmi zajímavá je prohlídka historické sto let staré brusírny skla, kde ještě fungují transmise poháněné vodní turbínou.  Exkurze zahrnuje také návštěvu hutí se sklářskými pecemi, kde je možné vidět tradiční výrobu foukaného skla a návštěvu minipivovaru, jehož součástí je i stylová restaurace. 

V prostorné prodejně umístěné přímo v komplexu sklárny je možné zakoupit překrásné výrobky zdejší sklárny, která se specializuje především na výrobu luxusního nápojového skla a svítidel, ale i výrobky mnoha jiných českých skláren.        

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Sklářské muzeum v Harrachově je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Sklářské muzeum v Harrachově je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulný kvalitně zařízený apartmán k pronájmu v prvním patře domu s prázdninovými apartmány na klidném místě u lesa jen 1 km od Mumlavského vodopádu. Ideální pro turistickou dovolenou.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2046

Dnes zobrazeno 14x

Prostorná luxusně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (zapuštěný vyhřívaný bazén, posezení, krb, dětský koutek) v klidné části horské obce pod lesem u horského potoka jen 5 km od Harrachova.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1502
Výrobky harrachovských skláren jsou známé nejen u nás, ale i za hranicemi Čech. Ty nejkrásnější ukázky ručně vyrobeného broušeného, foukaného malovaného a jinak zdobeného skla můžeme obdivovat v muzeu, které sídlí přímo a objektu harrachovské sklárny.

Prohlíželo 106 lidí

Jednoduše zařízená chalupa s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku v dolní části obce jen 2 km od nejbližšího lyžařského areálu a s prostředím ideálním k turistickým výletům.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1281

Stylově zařízená velmi pěkná chalupa leží na částečně oploceném pozemku (posezení, krb, gril, vyžití pro děti) v dolní části Rokytnice nad Jizerou s mnoha možnostmi k turistice a lyžování.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1723

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na kraji malé horské osady jen 100 m od lyžařského areálu v sousedství hřiště a občerstvení. Turistika.

6 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1365

Rezervováno 25. 4.

Prostorná kvalitně zařízená horská chalupa se saunou na neoploceném pozemku (zapuštěný bazén, posezení, krb) na atraktivním klidném místě pod lesem s krásným výhledem do údolí.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1503

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoplocené zahradě s bohatým rekreačním zázemím (bazén, golfové hřiště, trampolína, houpačky, posezení, ohniště, gril, vyžití pro děti) na kraji horské obce.

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 2370

Velmi pěkně nově zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (bazén, pergola, gril) leží v kopci nad městem v atraktivním horském prostředí ideálním pro turistiku po Jizerských horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1848

Akceptované poukázky a asociace