Zobrazit na mapě

Frýdlantské cimbuří

Frýdlantské cimbuří je skalní útvar nacházející se v hřebeni Poledních Kamenů v Jizerských horách. Jedná se o žulové skály s řadou žulových věží. Cimbuří tvoří dva vrcholy, které jsou oddělené hlubokou propastí a jsou přístupné pouze pěšky. Na západnějším vrcholu se nachází vyhlídka, která je dostupná po žebříku se zábradlím. Díky skalním útvarům je lokalita oblíbená horolezci. Vrcholy návštěvníkům nabízí krásné výhledy na Jizerské hory včetně hory Smrk.

Skalní útvar Frýdlantské cimbuří nese název podle frýdlantského zámku, neboť svým tvarem tuto stavbu připomíná.

Skály se nachází v národní přírodní rezervaci Jizerskohorské bučiny. K Frýdlantskému cimbuří vede žlutá a zelená značená turistická trasa. Žlutá stezka vede od Smědavy, zelená pak z městečka Hejnice. Po cestě lze zajít k vodopádu na Černém potoce, který patří mezi největší vodopády Jizerských hor.

Fotogalerie - Frýdlantské cimbuří

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Frýdlantské cimbuří je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Frýdlantské cimbuří je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová chalupa s obytnou místností s biliárdem a pěkně zařízená chata se pronajímají společně jedné skupině hostů a leží v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa s posezením, gril).

6 ložnic / max 26 osob
číslo chalupy: 1942

Stylová a útulně zařízená lovecká chata (hájenka) k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení, gril, ohniště). Pro milovníky samoty u lesa. Doslova obklopena přírodou.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2136
Skalní útvar Frýdlantské cimbuří získalo svůj název podle frýdlantského zámku, jenž útvar nápadně připomíná. Do roku 1999 zde byla stejnojmenná národní přírodní rezervace, která je dnes již součástí národní přírodní rezervace Jizerskohorské bučiny. Frýdlantské cimbuří je díky významným horolezeckým terénům velkým lákadlem pro horolezce.

Prohlíželo 176 lidí

Kvalitně zařízená chalupa se saunou a zahradou (bazén, posezení, ohniště) na kraji horské rekreační osady u lesa v samém srdci Jizerských hor jen 1,5 km od lyžařského střediska Severák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1033

Prostorný zrekonstruovaný rekreační horský dům k pronájmu se společenskou místností a saunou leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště, vyžití pro děti) na krásném místě u lesa a potoka.

9 ložnic / max 43 osob
číslo chalupy: 2337

Nově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu na přírodním pozemku (terasa, posezení, ohniště) v okrajové části obce u lesa s nádherným výhledem do okolí v oblasti ideální k turistice a zimním sportům.

4 ložnice / max 20 osob
číslo chalupy: 1581

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chata s terasou a zapuštěným bazénem na kraji horské obce u lesa v létě s ideálními podmínkami k turistice a v zimě s dvěmi lyžařskými areály vzdálenými do 1,5 km.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1259

Velmi pěkně zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril) v romantickém lesnatém prostředí Jizerských hor jen 600 m od rozhledny Slovanka a jen 400 m od ski areálu Severák.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1447

Velmi pěkná chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, posezení, ohniště) pod lesem na okraji obce s možností využití víceúčelového hřiště v kouzelném prostředí Jizerských hor.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2336

Akceptované poukázky a asociace