Zobrazit na mapě

Brněnská přehrada - plavba parníkem

Na řece Svratce vedle moravské metropole Brno leží velká vodní nádrž Brněnská přehrada, která zadržuje 21 miliónů kubických metrů vody. Výška její hráze je v nejvyšším bodě téměř třicet pět metrů a její délka sto dvacet metrů. Zajímavostí je, že zde byl úplně poprvé v naší zemi použit beztlakový přepad vody. Brněnská přehrada byla vybudována v letech 1936 až 1940. Její původní účel byl sloužit jako zdroj vodní energie a vody pro Brno a okolí. Přehrada se ale stala také významným rekreačním místem.

Jsou zde travnaté pláže s veškerým zázemím pro návštěvníky. Přehrada poskytuje prostor pro vodní sporty a je zde i mnoho půjčoven sportovních potřeb, šlapadel a lodiček. Na své si příjdou i rybáři.

Velmi pěkným zážitkem jsou projížďky po přehradě malými parníky, které jezdí podle pravidelného plavebního řádu od května do poloviny října. Oblíbeným cílem plaveb je např. hrad Veveří nebo okružní plavba s otáčkou ve Veverské Bítýšce.

Výlet na Brněnskou přehradu lze dobře spojit s návštěvou Zoologické zahrady v Brně, která se nachází od přehrady jen jednu tramvajovou zastávku.

Aktuální odkaz na ceník a plavební řád (odjezdy lodí) po Brněnské přehradě najdete zde.

Na Brněnské přehradě se každoročně v červnu koná veřejností velmi oblíbená mezinárodní přehlídka ohňostrojů Ignis Brunensis.

Fotogalerie - Brněnská přehrada - plavba parníkem

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Brněnská přehrada - plavba parníkem je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Brněnská přehrada - plavba parníkem je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
Na Brněnské přehradě jsou od května do října každoročně pořádány výletní plavby parníkem. Jedná se o velmi pěkný a romantický zážitek a výletníci mohou po celou dobu plavby obdivovat krásné panorama okolí přehrady.

Jednoduše zařízený rekreační areál k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a oploceným pozemkem (hřiště, posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u lesa v blízkosti Níhovského rybníka.

11 ložnic / max 38 osob
číslo chaty: 2329

Prohlíželo 234 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chata v neoplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola, posezení, krb) v chatové osadě s výhledem na místní lesy asi 13 km od Tišnova (koupaliště) a 16 km od hradu Pernštejn.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0209

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Prohlíželo 143 lidí

Stylově zařízená chalupa se zcela uzavřeným dvorem (bazén, posezení, gril) v obci v malebné krajině Moravského krasu 6 km od Sloupsko-šošůvské jeskyně a 8 km od Boskovic (zámek, hrad).

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0835

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (velká pergola s posezením, gril, ohniště) na malebném místě na polosamotě zcela na okraji obce v atraktivním regionu Znojemska.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1954

Akceptované poukázky a asociace