Zobrazit na mapě

Chanovice - Muzeum lidových řemesel

Muzea

Muzeum lidových řemesel se nachází přímo v zámku Chanovice, který leží v okrese Klatovy. 

Expozice je věnována některým tradičním řemeslům rozšířeným v regionu jihozápadních Čech. Nachází se v ní velké množství nástrojů, náčiní a výrobků tradičních řemesel a zemědělství. Své zastoupení zde mají truhláři, tesaři, bednáři, kováři i kameníci. K vidění jsou kuchyňské pomůcky, máselnice. výrobky ze slámy, kolovrátky, dobové hračky i různé druhy pastí na myši. Řemesla vystavovaná v expozici mají v obci hlubokou tradici. 

 

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Chanovice - Muzeum lidových řemesel je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Chanovice - Muzeum lidových řemesel je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 20x

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zastřešená terasa s posezením, zahradní krb) leží v malé obci v podhůří Šumavy jen 5 km od Horažďovic (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2316

Pěkně zařízená chalupa s terasou (posezení, markýza) a oploceným pozemkem (ohniště) na kraji malé vesničky u lesa v předhůří Šumavy v oblasti ideální k cykloturistice 10 km od Horažďovic (aquapark).

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1123
Muzeum lidových řemesel je umístěné ve sklepních prostorách zámku Chanovice. Jedná se o unikátní sbírku nástrojů, náčiní, nádob a všeho možného, co řemeslníci kdysi ke své práci potřebovali.

Dnes zobrazeno 22x

Malá útulně zařízená chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola s posezením, ohniště) v chatové osadě na kraji města v regionu ideálním k cykloturistickým výletům.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1461

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě s bohatým sportovně-rekreačním vyžitím (bazén, trampolína, hřiště, terasa, gril, vyžití pro děti) leží na kraji malé pošumavské obce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1537

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (terasa s posezením, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 150 m od Hnačovského rybníka v turisty oblíbeném regionu šumavského podhůří.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chaty: 1539

Dnes zobrazeno 20x

Skromně zařízená chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) zcela na kraji pošumavské obce přímo u výběhu s koňmi jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2373

Dnes zobrazeno 11x

Skromně vybavená chata zcela na kraji obce v ohrazené zahradě (bazén, posezení, ohniště) přímo u výběhu s koňmi (možnost jízdy na koni) jen 2 km od rekreačního rybníka Valcha.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1015

Dnes zobrazeno 11x

Pěkná jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, ohniště) v nevelké chatové osadě na malebném místě u lesa s výhledem k rekreačnímu rybníku Valcha (koupání).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1763

Akceptované poukázky a asociace