Zobrazit na mapě

Rozhledna Žalostiná

Na slovenské straně Bílých Karpat (asi 1 km od česko-slovenské hranice) se na bezlesém kopci ve výšce 625 m. n. m. tyčí nevelká dřevěná rozhledna Žalostiná

Ačkoliv rozhledna dosahuje výšky pouze 6 m a její vyhlídková plošina je umístěna ve výšce pouze 4 m, neznamená to, že by z rozhledny nebylo nic vidět. Na slovenské straně výhledu dominuje obec Chvojnica, okolní kopce Bílých Karpat, o kousek dále pak můžeme zahlédnout zříceninu hradu Branč, Bradlo s mohylou M. R. Štefánika a v dálce pohoří Považský Inovec. Dobře viditelná je z rozhledny také hora Velká Javořina (nejvyšší hora Bílých Karpat). Podíváme-li se na českou stranu, uvidíme např. na Hodonín, Uherské Hradiště, hrad Buchlov a ve větší dálce Pálavu nebo i věže jaderné elektrárny v Dukovanech.

Rozhledna je volně přístupná a lze k ní odbočit z červené turistické stezky vedoucí po hřebeni Bílých Karpat. Nejbližší cesta na rozhlednu z české strany je po modré turistické stezce od vodní nádrže Lučina (směr Bukovina) a následně pokračovat po červené stezce až pod kopec Žalostiná. Na vrchol k rozhledně pak už vede pouze cesta neznačená.

Fotogalerie - Rozhledna Žalostiná

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Žalostiná je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Žalostiná je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová velmi pěkná chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v malé chatové osadě na překrásném místě u bukového lesa a orchidejové louky na úpatí Velké Javořiny v samém srdci Bílých Karpat.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2404

Prohlíželo 135 lidí

Stylově zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) leží v malé chatové osadě na překrásném místě u bukového lesa a orchidejové louky na úpatí Velké Javořiny v samém srdci Bílých Karpat.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2403
V Bílých Karpatech na slovenské straně na nezalesněném kopci Žalostiná vyrostla v roce 2009 nová dřevěná rozhledna, která nabízí velmi pěkné výhledy na českou i slovenskou stranu.

Pěkně zařízená slovácká chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, krb) leží 9 km od Hodonína v atraktivní jihomoravské oblasti ideální k cykloturistice či k poznání místní vinařské kultury.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2406

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124

Jednoduše zařízený apartmán na chalupě se zcela samostatným vchodem s možností využití dvora (posezení, gril, ohniště) se nachází v obci v malebné krajině Bílých Karpat (Lopeník, Velká Javořina).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1969

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená zahradní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě leží na okraji obce v malebném jihomoravském regionu Podluží (ideální k cykloturistice).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2049

Rezervováno 23. 4.

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125

Nově zrekonstruovaná nástavba vinného sklípku s terasou v malebné uličce vinných sklípků jen 600 m od přírodního koupání a jen 3 km od Slovanského hradiště v Mikulčicích. Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0622

Akceptované poukázky a asociace