Zobrazit na mapě

Rozhledna U borovice

U obce Roprachtice na rozhraní mezi Krkonošemi a Jizerskými horami stojí Rozhledna U borovice. Postavena byla v letech 2008 - 2009 roprachtickým rodákem Františkem Hubařem. Rozhledna je vysoká 18 m. Její nejvyšší část tvoří dřevěný ochoz, z kterého je velmi pěkný kruhový výhled do krajiny. Nádherně lze dohlednout na hřebeny Krkonoš, Jizerských hor, dobře viditelný je vysílač na Ještědu nebo hrad Bezděz a Český ráj.

Rozhlednu u Borovice lze navštívit po celý rok o víkendech, o letních prázdninách pak denně. Rozhledna se nachází poblíž silnice vedoucí se Semil do Vysokého nad Jizerou, což pro dobrou dostupnost ocení zejména motorizovaní výletníci.

A jak vlastně vznikl název Rozhledny u Borovice? Zcela jednoduše... Byla pojmenována podle borovice, která roste hned naproti přes silnici. Původně zde rostly borovice tři, ale současně zde zůstala jen jedna jedinná. U původních obyvatel okolních obcí je toto místo "U borovice" známé také tím, že v zimě bývala silnice v tomto úseku často zaváta sněhem a vždy trvalo poměrně dlouho než byla opět zprovozněna.

Fotogalerie - Rozhledna U borovice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna U borovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna U borovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s kachlovými kamny leží na neoploceném pozemku (posezení, krb) v nevelké obci v dosahu mnoha turistických cílů v Krkonoších i Jizerských horách.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2274

Prohlíželo 96 lidí

Pěkná a účelně zařízená chalupa na neoplocené zahradě (bazén, posezení) v horské obci v krásné krkonošské přírodě (turistika) jen 800 m od místního koupaliště a nejbližší sjezdovky.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1029
Nedaleko obce Roprachtice vyrostla v letech 2008 až 2009 rozhledna U borovice. Ta návštěvníkům po výšlapu 70 schodů nabízí krásný kruhový výhled. Za příznivého počasí lze pozorovat nejen blízké Krkonoše a Jizerské hory, ale i vzdálenější místa.

Pěkně zařízená zahradní zděná chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, krb) v krkonošské obci jen 300 m od koupaliště. Okolí nabízí mnoho možností k horské cykloturistice a turistice.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0824

Stylově zařízená roubená chalupa leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) na velmi pěkném místě pod lesem zcela na kraji obce s možností řady výletů do kouzelné přírody Krkonoš.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1766

Velmi pěkně zařízená chalupa s infrasaunou leží na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, plocha pro míčové hry, posezení, gril) na malebném místě v horní okrajové části obce.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1952

Nová roubená chalupa k pronájmu leží na neoploceném přírodním pozemku (terasa s posezením, gril) na malebném místě v chatové osadě v kopci jen 300 m od místního přírodního koupaliště.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1819

Prohlíželo 95 lidí

Prostorná stylově zařízená chalupa k pronájmu s velkou terasou (bazén, altánek, posezení, gril) a hřištěm leží v malebném prostředí horské obce s možností krásných turistických výletů v okolí.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1965

Stylová roubená chalupa k pronájmu s obytným pokojem (krb) a hernou (stolní fotbálek, šipky) leží na neoploceném pozemku (stolní tenis, ruské kuželky, terasa, ohniště) na malebné polosamotě.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1934

Akceptované poukázky a asociace