Zobrazit na mapě

Hora Velká Javořina

Nejvyšší horou Bílých Karpat je Velká Javořina vysoká 970 metrů. Jejím vrcholem prochází hranice mezi Českou republikou a Slovenskem.

Horské louky na vrcholu hory a prales na jejím úbočí jsou součástí Národní přírodní rezervace Javořina. Nepříliš dobře působí na vrcholu vysílací věž s velkým množstvím antén. Z vrcholu, na kterém se rozprostírají rozlehlé horské louky, je ojedinělý kruhový výhled na velkou část Moravy i část Slovenska. Lze spatřit Hodonín, Pálavu, hrad Buchlov, Vizovickou vrchovinu a Hostýnské vrchy. Na slovenské straně pak Malé Karpaty, Čachtický hrad, Strážovské vrchy a za jasných nocí jsou prý vidět i světla Vídně.

Pod vrcholem stojí již od roku 1924 Holubyho chata, kde je možné si u občerstvení odpočinout. 

Fotogalerie - Hora Velká Javořina

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hora Velká Javořina je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hora Velká Javořina je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízený apartmán na chalupě se zcela samostatným vchodem s možností využití dvora (posezení, gril, ohniště) se nachází v obci v malebné krajině Bílých Karpat (Lopeník, Velká Javořina).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1969

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124
Nejvyšší horou Bílých Karpat je Velká Javořina vysoká 970 metrů. Leží na moravsko-slovenském pomezí a jejím vrcholem prochází hranice mezi Českou republikou a Slovenskem.

Útulná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) v chatové rekreační oblasti na atraktivním klidném místě pod Mikulčiným vrchem v Bílých Karpatech.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2235

Dnes zobrazeno 10x

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (venkovní posezení, ohniště) leží u lesa a vodní nádrže Nemečky na okraji stejnojmenné obce na úpatí pohoří Považský Inovec.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2381

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená zahradní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě leží na okraji obce v malebném jihomoravském regionu Podluží (ideální k cykloturistice).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2049

Prohlíželo 97 lidí

Velmi pěkný ubytovací areál (chalupa a chata) s oplocenou zahradou a s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (vnitřní bazén, tenisový kurt, stolní tenis, zastřešená pergola s posezením, kulečník, ...).

4 ložnice / max 19 osob
číslo chalupy: 1861

Akceptované poukázky a asociace