Zobrazit na mapě

Přírodní rezervace Černohorská rašelina

Přírodní zajímavosti

Přírodní rezervace Černohorská rašelina je jedno z největších vrchovištních rašelinišť v pohoří Krkonoše. Rozloha rezervace je 72 hektarů. Rašelina sahá až do hloubky dva a půl metru. Celkový objem rašeliny na tomto rašeliništi je 420 000 metrů krychlových. Odhadované stáří rašeliniště je šest tisíc let. Rezervace leží z části v první zóně a částečně v druhé zóně Krkonošského národního parku. Pramení zde Černohorský potok a roste velké množství chráněných rostlin. Milovníci přírodních krás zde mohou obdivovat například suchopýr pochvatý, ostřici mokřadní, brusnici sivou a mnoho dalších vzácných rostlin.

Rašeliništěm vede dvoukilometrová naučná trasa se šesti zastávkami, informačními panely a vyhlídkovou věží.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přírodní rezervace Černohorská rašelina je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přírodní rezervace Černohorská rašelina je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pravá krkonošská roubená chalupa s infrasaunou a se 2 společenskými místnostmi (výčepní zařízení) na neoploceném pozemku (posezení, gril) zcela na kraji obce pod lesem pod sjezdovkou.

8 ložnic / max 26 osob
číslo chalupy: 1351

Ubytování v nové atraktivní roubené chalupě se stylovým interiérem na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště). Ideální pro turistické výlety po celých Krkonoších. Lyžování od 3 km.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1401
Procházka rezervací Černohorská rašeliniště bude velkým zážitkem pro všechny obdivovatele přírodních krás naší země. Stezka rašeliništěm je přístupná po celý rok s výjimkou měsíce říjen, kdy je uzavřená, aby návštěvníci nerušili jeleny v říji.

Stylová velmi pěkná chalupa k pronájmu se společenskou místností (dětský koutek), oploceným dvorem (posezení, krb) a zahrádkou (houpačky) leží v horské obci v turisty i lyžaři oblíbené oblasti.

6 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 1820

Velmi pěkně zařízený bungalov (chata) k pronájmu s terasou (pergola s posezení a grilem) leží na okraji krkonošské obce s okolím vhodným v létě k turistice a v zimě k lyžování (ski areály od 6 km).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9648

Účelně zařízená chalupa (2 apartmány) k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v malé krkonošské vesnici a je ideální pro turisty, cyklisty, houbaře i vyznavače zimních sportů.

0 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2130

Zděná pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v centrální ale klidné části obce Svoboda nad Úpou u lesa jen 3 km od Janských Lázní (skiareál, lázeňský areál s kolonádou).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1231

Prostorný pěkně zařízený rekreační dům se stolním tenisem leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) v centrální ale tiché části krkonošské obce jen 3 km od Janských Lázní.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1721

Kvalitně zařízená horská chalupa k pronájmu se saunou a terasou v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, krb) v horské obci v malebném horském údolí u říčky Malé Labe nedaleko lesa.

8 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1527

Akceptované poukázky a asociace