Zobrazit na mapě

Kelčský Javorník

Přírodní zajímavosti

Nejvýznamnějším vrcholem Hostýnských vrchů je bezesporu poutní místo Hostýn. Nejvyšším vrcholem ale není. Prvenství ve výšce má Kelčský Javorník se svými 865 metry. Je to vrchol porostlý hustými a zdravými lesy. Na jeho severní straně se nachází původní zdejší porost horská pralesovitá bučina. Aby nedošlo k jejímu poškození, byla zde v roce 1976 vyhlášená přírodní rezervace.

Na vrcholu Kelčského Javorníku je postavená triangulační věž, která zároveň slouží jako rozhledna. A vyhlídka stojí vskutku za to. Před zraky návštěvníků se zde otvírá pohled na celé Hostýnské vrchy. Vyhlídka je krásná po celý rok, ale nejkrásnější je v podzimních měsících, kdy se listí stromů barví rozličnými barvami a zdejší smíšené lesy vytváří kouzelnou scenérii.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kelčský Javorník je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kelčský Javorník je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená chalupa v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, stolní tenis, ruské kuželky, gril, ohniště) na velmi pěkném místě u lesa nad obcí v malebné krajině Hostýnských vrchů.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0935

Dnes zobrazeno 11x

Velmi pěkná chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), hernou (stolní tenis, stolní fotbálek) a zahradou (posezení, ohniště) leží u lesa a potoka v malebné lokalitě chatové oblasti.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2047
Vyhlídka z vrcholu nejvyššího kopce Hostýnských vrchů Kelčského Javorníku je krásná po celý rok. Nejkrásnější je ale v podzimních měsících, kdy se listí stromů barví rozličnými barvami a zdejší smíšené lesy vytváří kouzelnou scenérii.

Dnes zobrazeno 12x

Stylová mimořádně pěkná chata s prostorným obytným pokojem (krb) a s wellness místností (vířivka, sauna) na neoploceném pozemku (koupací sud, trampolína, posezení, krb) na kraji obce nedaleko lesa.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chaty: 1151

Dnes zobrazeno 12x

Rezervováno 26. 3.

Malá útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril) na okraji valašské obce v oblasti ideální k turistickým výletům do Hostýnských vrchů a do Beskyd.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2167

Rezervováno včera

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Akceptované poukázky a asociace