Přírodní zajímavosti

Rýchory leží v Krkonošském národním parku na horském hřebeni nad městem Žacléř. Vede tudy naučná stezka, která pomocí informačních tabulek na deseti zastávkách seznamuje návštěvníky s nejzajímavějšími částmi rezervace. Délka naučné stezky je 6 kilometrů a je možné ji absolvovat v měsících od května do října. V zimním období je z bezpečnostních důvodů uzavřena. V Rýchorech roste především bukový les a je zde mnoho druhů chráněných rostlin, které se vyskytují pouze v horských oblastech. Z vrcholů Mravenečník, Dvorský vrch a Červený vrch jsou překrásné výhledy na okolní krajinu.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rýchory je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rýchory je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 8x

Stylová roubená chalupa k pronájmu s terasou a neoplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, altánek s posezením, krb, ohniště) leží v malé horské osadě na malebném místě u lesa a horského potoka.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1931

Dnes zobrazeno 11x

Atraktivní velmi pěkně zařízená chata ve velké pečlivě udržované zahradě (bazén, posezení, krb, pískoviště) s horským potůčkem v malé horské osadě u lesa jen 300 m od lyžařského areálu Prkenný Důl.

7 ložnic / max 20 osob
číslo chaty: 1444
Nad typickou horskou vsí Rýchory se tyčí horský hřbet, na kterém se nalézá oblast zvaná Rýchory. V minulosti se zde těžilo stříbro a zlato. Dnes se zde nachází vzácná původní flóra tzv. Rýchorská květnice. Rezervací vede šestikilometrová naučná stezka.

Velmi pěkně zařízený bungalov (chata) k pronájmu s terasou (pergola s posezení a grilem) leží na okraji krkonošské obce s okolím vhodným v létě k turistice a v zimě k lyžování (ski areály od 6 km).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9648

Stylová velmi pěkná chalupa k pronájmu se společenskou místností (dětský koutek), oploceným dvorem (posezení, krb) a zahrádkou (houpačky) leží v horské obci v turisty i lyžaři oblíbené oblasti.

6 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 1820

Prohlíželo 151 lidí

Atraktivní moderně zařízená chalupa se saunou k pronájmu leží na neoploceném pozemku (pergola, krb, trampolína, bohaté vyžití pro děti – POHÁDKOVÁ VESNIČKA) na kraji obce jen 200 m od sjezdovky.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2119

Ubytování v nové atraktivní roubené chalupě se stylovým interiérem na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště). Ideální pro turistické výlety po celých Krkonoších. Lyžování od 3 km.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1401

Účelně zařízená chalupa (2 apartmány) k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v malé krkonošské vesnici a je ideální pro turisty, cyklisty, houbaře i vyznavače zimních sportů.

0 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2130

Prostorný pěkně zařízený rekreační dům se stolním tenisem leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril) v centrální ale tiché části krkonošské obce jen 3 km od Janských Lázní.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1721

Akceptované poukázky a asociace