Zobrazit na mapě

CHKO České Středohoří

Krajina Českého středohoří (od roku 1976 CHKO) je typická svými kuželovitými vrchy. Tyto kopce byly před mnoha lety činnými sopkami. Oblast Českého středohoří je chráněná z důvodu výskytu velkého množství vzácných rostlin a živočichů. Mnoho z nich patří mezi ohrožené druhy. Tato oblast je velice úrodná a ve velkém se zde pěstuje především ovoce. Z tohoto důvodu se Českému středohoří říká také Zahrada Čech.

České středohoří je ideální místo pro pěší turistiku a cykloturistiku. Je zde velké množství značených turistických tras a také cyklotras. Nejvyšším místem Českého středohoří je hora Milešovka, kde byla postavena rozhledna.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

CHKO České Středohoří je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

CHKO České Středohoří je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 17x

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Dnes zobrazeno 19x

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242
Chráněná krajinná oblast České středohoří byla vyhlášena v roce 1976. Je to krásná krajina, která nemá v naší zemi obdoby. Hlavním tokem Českého středohoří je řeka Labe, jejíž údolí vytváří překrásnou přírodní scenérii. Kromě turisticky značených tras je v Českém středohoří i několik naučných stezek.

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Pěkný jednoduše zařízený apartmán se samostatným vchodem s terasou (zahradní nábytek) s výhledem na vrch Bořeň leží v klidné ulici poblíž centra města jen 1,5 km od areálu lázní Bílinská kyselka.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1852

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Dnes zobrazeno 17x

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (pergola, posezení, krb) na malebné polosamotě v lese jen 6 km od Loun (aquapark) s možností krásných výletů do CHKO České Středohoří.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1176

Akceptované poukázky a asociace