Zobrazit na mapě

Stará radnice v Brně

Stará radnice je vzhledem ke své historii jedním z nejzajímavějších památkových objektů v Brně. 

Velice krásný hlavní portál z období pozdní gotiky pochází od A. Pilgrama. Kromě části budovy s arkádami v renesančním stylu je budova radnice barokní.

V současné době zde sídlí Brněnské kulturní centrum, které zde pořádá mnohé kulturní akcepravidelné výstavy. Návštěvníci si mohou prohlédnout několik historických sálů, vystoupat na věž, ze které je vidět celé Brno a v průchodu budovy si prohlédnout  jedinečné symboly města, známé z mnoha pověstí, brněnského draka a brněnské kolo.

 

Fotogalerie - Stará radnice v Brně

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Stará radnice v Brně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Stará radnice v Brně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 19x

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží v částečně oplocené zahradě (terasa, gril) v malebném lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2101

Dnes zobrazeno 10x

Pěkná jednoduše zařízená chata v částečně oplocené zahradě (bazén, posezení, gril) v lesnatém prostředí chatové osady v blízkosti rybníka (přírodní koupání, rybaření) jen 6 km od propasti Macocha.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1514
V Radnické ulici, která spojuje náměstí Svobody se Zelným trhem, stojí nejstarší světská budova v Brně. Je jí Stará radnice. Jak vyplývá z dobových dokumentů, byla postavena již ve 13. století. Poprvé je jako rychta zmiňována v roce 1304. Od roku 1958 je budova vyhlášena kulturní památkou.

Kvalitně zařízená atraktivní chalupa s terasou a relaxační místností (vířivka, šipky) v oplocené zahradě (posezení, krb) v tiché ulici v obci 2,5 km od rybníka Olšovec a 7 km od propasti Macocha.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1209

Dnes zobrazeno 14x

Chalupa resp. zcela samostatná stylově zrekonstruovaná část chalupy (vejmínek) v centru obce Luleč na úpatí Drahanské vrchoviny s možností krásných výletů v okolí Vyškovska a Moravského krasu.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1608

Útulná malá chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril) na kraji malé obce v blízkosti CHKO Moravský Kras (propast Macocha, Punkevní jeskyně) jen 8 km od Blanska.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2202

Velmi pěkná chata k pronájmu s vinným sklípkem a oplocenou zahrádkou s terasou (posezení, gril) leží na okraji obce v uličce s vinnými sklípky v atraktivním regionu severního Znojemska.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2003

Rezervováno včera

Pěkně zařízený apartmán (vejmínek chalupy) k pronájmu se samostatnou předzahrádkou a samostatným vchodem leží v obci v atraktivním regionu severního Znojemska. Ideální k cykloturistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2221

Dnes zobrazeno 17x

Nový luxusní stylově zařízený rekreační objekt (chata) s bazénem a terasou v oplocené zahradě na kraji obce nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jižní Moravy s výbornými podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1408

Akceptované poukázky a asociace