Zobrazit na mapě

Dřevěný kostel Velké Karlovice

Turistické zajímavosti

V malebné krajině Valašska stojí několik působivých dřevěných kostelů, které jsou nádhernou ukázkou místní lidové architektury. Jedna z nejkrásnějších roubených staveb se nachází v obci Velké Karlovice a je součástí vesnické památkové zóny.

Jedná se o roubený dřevěný kostel, který založil roku 1754 František ze Žerotína. Ze stejného roku pochází i roubená fara. Pozdně barokní kostel byl postaven na půdorysu kříže a má složitou konstrukci obvodových stěn. Nad jeho středem je umístěna barokní věžička se dvěma zvony. Interiéry kostela jsou bohatě zdobeny dřevem, křišťálové lustry daroval v roce 1892 majitel skláren Salomon Reich. 

Kostel byl vybudován ve stylu lidového baroka stavitelem Janem Žákou z Hážovic. Je zasvěcen Panně Marii Sněžné.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Dřevěný kostel Velké Karlovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Dřevěný kostel Velké Karlovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 96 lidí

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (zastřešené posezení, gril, dětský koutek) v obci v atraktivní turistické oblasti jen 500 m od koupaliště a jen 900 m od ski areálu Kyčerka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1155

Stylová velmi pěkně zařízená chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) v oplocené zahradě (terasa, pergola, krb, gril, dětský koutek) na tichém místě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1378
Velké Karlovice leží v krásném prostředí údolí řeky Vsetínská Bečva mezi pohořími Beskydy a Javorníky. V obci stojí několik historických památek, z nichž nejvýznamnější je bezesporu dřevěný roubený kostel Panny Marie Sněžné. V bezprostřední blízkosti stojí rovněž roubená fara a někdejší kupecký dům, ve kterém sídlí Karlovské muzeum.

Dnes zobrazeno 10x

Zrekonstruovaná valašská chalupa k pronájmu se zahradou (posezení, krb, ohniště, vyžití pro děti) a hernou (stolní fotbálek, stolní tenis) leží na malebné polosamotě v horském údolí u potoka a lesa.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1156

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoploceným pozemkem (pergola s posezením a krbem) leží zcela na okraji městečka v malebné horské valašské lokalitě poblíž lesa. Ideální k turistice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2069

Jednoduše zařízená valašská chalupa leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) na překrásném místě zcela na samotě ve stráni v lese vysoko nad obcí s kouzelným výhledem na horské panorama.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2283

Stylová nově zrekonstruovaná valašská chalupa v neoplocené zahradě (trampolína, dětský koutek, posezení, ohniště) na kraji obce u lesa jen 100 m od krásného přírodního koupaliště.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 0947

Rezervováno 16. 3.

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (pergola, krb, gril) v malebné valašské lokalitě nedaleko lesa v atraktivní turistické oblasti Javorníků (Kohútka, Velký a Malý Javorník).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2002

Jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v horách na překrásném místě zcela na samotě ve stráni poblíž lesa s výhledem na beskydské panorama.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2281

Akceptované poukázky a asociace