Zobrazit na mapě

Šumava - Turistické zajímavosti - kam na výlet o dovolené

Při dovolené na Šumavě doporučujeme navštívit turistické zajímavosti z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy Šumava

Národní park Šumava je největší v České republice, se sousedním německým NP Bavorský les tvoří největší souvislý lesní komplex ve střední Evropě. Od roku 1990 je Šumava chráněna jako biosférická rezervace UNESCO.

Rodný dům Adalberta Stiftera najdete v Horní Plané u Lipna. Adalbert Stifter byl spisovatel, básník, malíř krajinář a pedagog. Byl znám svým vřelým vztahem k Šumavě, který se odrážel i v jeho dílech.

Buškův hamr je jeden z mála funkčních hamrů v České republice. Hamr - kovárna na vodní pohon, byl postaven roku 1780. Můžete si tu prohlédnout expozici hamernictví s jedinečnou kolekcí nářadí hamerníka.

ZOO Dvorec se nachází v jižních Čechách nedaleko Borovan, směrem na Trhové Sviny. Lesní prostředí dodává místu klid a pohodu. relaxaci. K vidění je 120 druhů exotických zvířat.

Václavovy lázně, Modrý dům, umělý vodopád nebo Švýcarská chata jsou nejnavštěvovanější místa Terčina údolí. Tento přírodní park byl založen v 18. století hrabětem Buquoyem a vede přes něj celá řada udržovaných...

Kdo by neznal Hoštice z pověstné trilogie režiséra Zdeňka Trošky. Že jsou Hoštice hrdé na svou popularitu, je vidět na každém kroku. Najdeme zde například ulice pojmenované po hlavních postavách filmů. Ulice Zdeňka...

Sklářská pec v Lenoře byla nejdéle bez přerušení fungující sklárna na Šumavě. Pracovat začala v roce 1833 a oheň v ní vyhasl teprve nedávno, kdy její provoz zastavili noví majitelé po nepovedené privatizaci. Místní...

Půvabná vesnice Holašovice okouzlí každého návštěvníka. Jsou zde dochované krásné statky stavěné ve stylu selského baroka s překrásně zdobenými štíty. Původní dřevěné brány jsou úžasnou ukázkou řemeslné dovednosti...

Skiareál Kramolín v Lipně nad Vltavou je ideální pro začínající lyžaře, středně pokročilé a pro rodiny s dětmi

Nad největší českou vodní nádrží Lipno se můžete projít naučnou stezkou Lipno, která vám nabídne poučnou a příjemnou procházku.

Akceptované poukázky a asociace