Vesnice Holašovice je zapsanou památkou UNESCO. V této památkové rezervaci stojí velké množství obdivuhodně zachovalých vesnických domů s ozdobnými branami a nádhernými štíty. K vidění jsou také původní špejchary. Krásná je i barokní kaplička z 18. století. Na návsi mohou turisté navštívit vyhlášenou hospůdku, kde vaří místní krajové speciality a je odtud kouzelný výhled na okolní statky. Každoročně v červenci se zde konají velkolepé Selské slavnosti.

Fotogalerie - Holašovice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Holašovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Holašovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatné levé křídlo bývalé zemědělské usedlosti s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, ohniště) a dvorem leží na malebné jihočeské samotě.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2017

Prohlíželo 152 lidí

Rezervováno včera

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zdobným historickým štítem a oplocenou zahradou (pergola s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) na okraji malé obce jen 11 km od Českých Budějovic.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2225
Půvabná vesnice Holašovice okouzlí každého návštěvníka. Jsou zde dochované krásné statky stavěné ve stylu selského baroka s překrásně zdobenými štíty. Původní dřevěné brány jsou úžasnou ukázkou řemeslné dovednosti našich předků. Díky obětavosti místních obyvatel, kteří udržují své domy a pozemky v původní podobě, zde můžeme nahlédnout do historie.

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou a malou zahradou (ohniště, posezení) leží v chatové osadě poblíž lesa v malebné krajině CHKO Blanský les jen 17 km od Českého Krumlova.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2292

Pěkný účelně zařízený rekreační dům (chalupa) k pronájmu s oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště, trampolína, soukromé občerstvení) leží jen 11 km od Hluboké nad Vltavou (zámek, zoo).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2318

Luxusně zařízená podkrovní zcela samostatná část chalupy s uzavřeným dvorem (terasa, posezení, gril, ohniště) na nádherné samotě uprostřed luk a lesů. Ideální k odpočinku. Cykloturistika.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1334

Podkrovní apartmán je součástí menšího statku a nabízí pronájem na krásné odlehlé samotě v Pošumaví, která přímo vybízí k cyklovýletům nebo toulkám krajinou rybníků a historických míst jižních Čech.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2172

Atypicky s nádechem historie zařízený samostatný apartmán na zámku s uzavřeným nádvořím a oplocenou zahradou (pergola, posezení, gril, ohniště) v krásné lokalitě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 1130

Prohlíželo 311 lidí

Nová luxusní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v klidné zahrádkářské kolonii na kraji města s úžasným výhledem na českokrumlovský zámek a horu Kleť jen 800 m od historického centra.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2296

Akceptované poukázky a asociace