Zobrazit na mapě

Buškův hamr

Buškův hamr se nachází zhruba 1 kilometr jihozápadně od Trhových Svinů na toku Klenského potoka, v podhůří Novohradských a Slepičích hor, jižně od Českých Budějovic.

Hamr (kovárna na vodní pohon) byl postaven v roce 1780 hamerníkem Mlezivou. Je poháněn třemi vodními koly, která uvádějí do chodu buchar, brus a dmychadla u výhně. 

Buškův hamr je zachovalý a zcela funkční vodní hamr. Zdejší unikátní dubový buchar s názvem kobyla, jímž hamerníci opracovávali železné výkovky, je se svou hmotností kolem 300 kilogramů největší v České republice. Dokáže kovat rychlostí až 150 úderů za minutu.

Je tu stálá muzejní expozice hamernictví s jedinečnou kolekcí nářadí hamerníka.

Otevřeno je v hlavní turistické sezóně, od konce dubna do půlky října.

 

Fotogalerie - Buškův hamr

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Buškův hamr je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Buškův hamr je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zahradou (pergola, posezení, ohniště) leží na okraji obce mimo zástavbu a je ideální zejména pro ty, kteří hledají samotu, klid, odpočinek a malebnou přírodu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2120

Prohlíželo 93 lidí

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa s uzavřeným dvorem (bazén, stolní tenis, posezení, gril, ohniště) leží v obci v malebné krajině na rozhraní Novohradských hor, Třeboňska a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2291
Buškův hamr je jeden z mála funkčních hamrů v České republice. Hamr - kovárna na vodní pohon, byl postaven roku 1780. Můžete si tu prohlédnout expozici hamernictví s jedinečnou kolekcí nářadí hamerníka.

Prohlíželo 151 lidí

Pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola, gril, ohniště, trampolína) leží na okraji malé obce v malebné lokalitě na rozhraní CHKO Třeboňsko, Novohradských hor a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2206

S citem zrekonstruovaná poloroubená chalupa se stylovou obytnou místností, uzavřeným dvorem (posezení, gril, ohniště) a vyžitím pro děti na kraji malé obce jen 14 km od Českých Budějovic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2207

Rezervováno 17. 4.

Kvalitně zařízený rekreační dům se zastřešenou terasou (posezení, krb) v pěkně udržované zahradě v obci jen 13 km od lázní Třeboň a jen 13 km od historického města České Budějovice. Cykloturistika.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1232

Chalupa resp. zcela samostatná nově zařízená část zrekonstruované usedlosti s uzavřeným dvorem (stolní tenis, trampolína, posezení, gril) a hřištěm na krásné samotě s výhledy do okolí.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1215

Malá velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, ohniště). Dovolená na okraji chatové osady nedaleko rybníka v kouzelné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1854

Dnes zobrazeno 14x

Pěkná jednoduše zařízená chata s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, gril) leží v malé chatové osadě v malebném údolíčku Jíleckého potoka obklopeném lesy.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1654

Akceptované poukázky a asociace