Zobrazit na mapě

Přehrada Orlík

Technické památky

Orlická přehrada je velkolepé vodní dílo. Z vltavských přehrad je nejrozsáhlejší a nejmohutnější a její rozloha je 2.732 hektarů.

Přehrada získala název podle zámku Orlík, který se dříve tyčil na skalním ostrohu vysoko nad řekou Vltavou. Zámek dnes stojí jen několik metrů nad vodní hladinou.

Jezero Orlické přehrady je využíváno pro rekreaci, na jeho březích je mnoho kempů a na jezeře se provozuje jachting a surfing. Je zde pravidelná lodní doprava se třemi trasami: Orlík – Zvíkov, Orlík – Týn nad Vltavou a Orlík – přehrada Orlík.

Plavební sezóna je od dubna do října. V červenci a srpnu se zde pořádají i noční romantické plavby se živou muzikou.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Přehrada Orlík je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Přehrada Orlík je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná pečlivě udržovaná chata k pronájmu v oplocené zahradě (terasa, posezení, ohniště) v atraktivní lokalitě chatové oblasti jen 300 m od přehrady Orlík a jen 50 m od malého koupaliště.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1617

Nový kvalitně zařízený rekreační dům s oplocenou zahradou (bazén, terasa, altánek s posezením) v těsné blízkosti malého koupaliště a beachvolejbalového hřiště jen 300 m od přehrady Orlík.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chaty: 1135
Přehrada Orlík je v naší republice největší co se týče objemu zadržované vody. V nejhlubším místě je hloubka 74 metrů a hráz v nejvyšším místě měří 91 metrů. U hráze je vybudována vodní elektrárna, v ní jsou umístěny čtyři Kaplanovy turbíny. Obvyklé plavební komory pro lodě jsou zde nahrazeny ozubnicovým výtahem, který lodě přepraví přes hráz.

Nový rekreační dům resp. kvalitně zařízená zcela samostatná část dvojdomu k pronájmu s terasou, bazénem, altánkem s posezením v rekreační oblasti jen 300 m od Orlické přehrady (koupání, rybaření).

4 ložnice / max 11 osob
číslo chaty: 1133a

Nový rekreační dům resp. kvalitně zařízená zcela samostatná část dvojdomu k pronájmu s terasou, bazénem, altánkem s posezením v rekreační oblasti jen 300 m od Orlické přehrady (koupání, rybaření).

4 ložnice / max 11 osob
číslo chaty: 1133b

Nový kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu s terasou, bazénem a altánkem s posezením v rekreační oblasti jen 300 m od přehrady Orlík (koupání, rybaření, plavby lodí). Cykloturistika.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chaty: 1134

Účelně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril, ohniště) na překrásném místě na samotě u dubového háječku s výhledem na rybník jen 10 km od přehrady Orlík.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2222

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu s malou terasou v oploceném areálu chatového střediska (bazén, altánek, ohniště) 500 m od přehrady Orlík (upravená pláž, koupání, rybaření, plavby lodí).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0081

Jednoduše zařízená chatka resp. polovina dvojchatky k pronájmu s malou terasou v oploceném areálu chatového střediska (bazén, altánek, ohniště) jen 500 m od přehrady Orlík (upravená pláž, tobogán).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0770b

Akceptované poukázky a asociace