Zobrazit na mapě

Zámek Kamenice nad Lipou

Hrady a zámky

Zámek se nachází v Kamenici nad Lipou, na okraji Českomoravské vrchoviny, asi 20 km od Jindřichova Hradce. Jedná se o původně renesanční, nyní pozdně klasicistní zámek ze 16. století. 
V roce 1998 přešel zámek do správy Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. K prohlídce můžete využít několik prohlídkových okruhů. Obdivovat můžete expozice 1+KK pro panenky, Angličáci; Mříže, klíče, zámky a Sbírka nábytku z 19. a 20. století. V zámeckém parku najdete prastarou lípu, starou 700 - 800 let, podle které je Kamenice pojmenována. 
 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Kamenice nad Lipou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Kamenice nad Lipou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Nová prostorná chalupa resp. zcela samostatná část chalupy k pronájmu se společenskou místností (kulečník, stolní fotbálek) a zahradou (bazén, trampolína, posezení, ohniště) leží v malé osadě u lesa.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2363

Útulná menší chata k pronájmu s terasou a obytným pokojem s krbovými kamny leží v chatové osadě poblíž lesa na okraji obce v malebné krajině jihozápadní Vysočiny na Pelhřimovsku.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2308
Zámek Kamenice nad Lipou byl původně hrad z roku 1248. V letech 1580-1593 byl přestavěn na renesanční zámek.

Kvalitně zařízená novostavba chaty s proskleným štítem, terasou a stylovým interiérem nabízí zážitkové ubytování s překrásným výhledem do krajiny na oploceném pozemku zcela na okraji obce.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2310

Prohlíželo 113 lidí

Mimořádně atraktivní původní stylově zařízená dřevěnice s oploceným dvorem (terasa, posezení, krb) na okraji malé a tiché vesničky v malebné krajině severovýchodního výběžku jižních Čech.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1655

Krásná nadstandardně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností a oploceným dvorem (zastřešená terasa s posezením, gril, koupací sud) leží v malebné krajině na Jindřichohradecku.

7 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 2128

Kompletně zrekonstruovaná samostatná část chalupy k pronájmu s oploceným pozemkem (pergola s posezením a krbem, vířivka) leží zcela na okraji obce v malebné krajině severně od České Kanady.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2295

Kompletně zrekonstruovaná samostatná část chalupy k pronájmu se zahradou a uzavřeným dvorem (bazén, terasa s posezením, gril) leží zcela na okraji obce v malebné krajině severně od České Kanady.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2160

Stylově zařízený podkrovní vejmínek (apartmán) v zadní části chalupy se samostatným vchodem a samostatnou oplocenou zahradou (koupací káď, posezení, gril, ohniště) na kraji obce na Pelhřimovsku.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2227

Akceptované poukázky a asociace