Zobrazit na mapě

Skanzen Zubrnice

V obci Zubrnice v Českém středohoří se nachází jeden z nejmladších skanzenů v České republice. Jsou zde k vidění stavby lidové architektury, roubenky, zděné a hrázděné stavby.

Skanzen vznikl v letech 1977 – 1988 a k vidění je více než 20 objektů. Atmosféra skanzenu vás vtáhne do období od druhé poloviny 19. století až do první poloviny 20. století. Dominantní stavbou je původně gotický kostel sv. Máří Magdalény a před ní stojící obecní studna z roku 1695. Prohlédnout si můžete starou obecní školu z roku 1863, sušárnu, krámek, unikátní hrázděný mlýn a expozici hřbitovních křížů a náhrobků.

Návštěvníci si můžou vybrat ze čtyř prohlídkových okruhů: Historická vesnice, Mlýnské údolí, Okružní a Dům z Loubí.

Ve Skanzenu Zubrnice se konají různé akce pro veřejnost jako například Masopust, Velikonoce, Májový jarmark, Vánoce a další.

Fotogalerie - Skanzen Zubrnice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Skanzen Zubrnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Skanzen Zubrnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371
Soubor lidové archtiektury Zubrnice patří mezi nejmladší skanzeny u nás. Do podvědomí lidí se zubrnický skanzen nedostal jen díky své unikátní expozici, ale také díky filmařskému řemeslu. Není to dávno, co se zde natáčely scény do filmů Lidice, Hlídač č. 47 nebo Rebelové.

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570

Akceptované poukázky a asociace