Zobrazit na mapě

Hrad Zvíkov

Hrad Zvíkov je monumentální stavba, která původně stávala na skále vysoko nad soutokem řek Vltavy a Otavy. Dnes hrad obklopuje vodní plocha Orlické přehrady. Hrad Zvíkov nechal založit Přemysl Otakar I. ve 13. století.

Jedna z možností, jak se dostat k hradu Zvíkov, je využít lodní dopravu. Tento romantický zážitek rozhodně stojí za to. Vyhlídka na siluetu hradu nad hladinou Orlické přehrady návštěvníky ohromí.

Areál hradu je přístupný veřejnosti po celý rok. Od dubna do října je možnost prohlídky královského paláce. Je zde umístěna stálá expozice archeologie, návštěvníci si mohou prohlédnout hradní sklepení, kapli s nádhernými nástěnnými malbami a mohou vystoupat na Hlízovou věž, ze které je překrásná vyhlídka na Orlickou přehradu a její okolí.

Koho by snad napadlo v areálu hradu přenocovat, musí se mít na pozoru. Podle místní pověsti zde v noci hrad stráží Zvíkovský rarášek, který s každým nevítaným návštěvníkem zatočí.

Foto: Hrad Zvíkov -  archiv Národního památkového ústavu

Fotogalerie - Hrad Zvíkov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Zvíkov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Zvíkov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 9x

Rezervováno 17. 3.

Stylová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu se zahradou (zapuštěný bazén, stolní tenis, pergola, krb, dětský koutek) a wellness (vířivka, sauna) leží na okraji malé osady jen 4 km od přehrady Orlík.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1218

Účelně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (bazén, terasa s posezením, gril) leží v malé obci v krásné jihočeské krajině nedaleko přehrady Orlík a hradu Zvíkov.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2393
Hrad Zvíkov je monumentální stavba, která původně stávala na skále vysoko nad soutokem řek Vltavy a Otavy. Dnes hrad obklopuje vodní plocha Orlické přehrady. Jedná se o národní kulturní památku. Unikátní je hradní arkádové nádvoří.

Malá velmi pěkně zařízená chata s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě na kraji obce jen 300 m od místního lázeňského areálu a jen 3 km od Orlické přehrady (koupání a rybaření).

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 1014

Účelně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril, ohniště) na překrásném místě na samotě u dubového háječku s výhledem na rybník jen 10 km od přehrady Orlík.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2222

Prohlíželo 140 lidí

Jednoduše zařízená chatka na neoploceném pozemku (bazén, posezení, ohniště) v rekreační oblasti u lesa jen 700 m od přehrady Orlík (koupání, vodní sporty, rybaření). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1009b

Prohlíželo 194 lidí

Rezervováno 16. 3.

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (bazén, posezení, ohniště) v rekreační oblasti u lesa jen 700 m od přehrady Orlík (koupání, vodní sporty, rybaření). Cykloturistika.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1009a

Malá útulná chatka k pronájmu s podkrovím v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola, krb) leží na okraji osady v malebném jihočeském regionu jen 1,5 km od přehrady Orlík (koupání, rybaření).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2015

Velmi pěkná pečlivě udržovaná chata k pronájmu v oplocené zahradě (terasa, posezení, ohniště) v atraktivní lokalitě chatové oblasti jen 300 m od přehrady Orlík a jen 50 m od malého koupaliště.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1617

Akceptované poukázky a asociace