Zobrazit na mapě

Národní přírodní rezervace Pulčínské skály

Pulčínská skály, neboli Pulčiny, se nachází nedaleko obce Pulčín na Valašsku v nadmořské výšce 600 - 750 m. n. m. Jedná se o pískovcový labyrint, který patří mezi největší skalní labyrinty na Moravě. Oblast je od roku 1989 národní přírodní rezervací. Předmětem ochrany jsou významné skalní útvary a na ně vázané rostlinné a živočišné společenstva. Území je porostlé lesem a má neobyčejnou přírodovědnou hodnotu. Labyrint je tvořen chaoticky naskládanými balvany, které místy tvoří stěny a řady. Balvany dosahují výšky 20 m a délky až 250 m. Mezi nejznámější části skalního města patří skály Zámčisko, Izby a Pět kostelů.

Ve středověku se na vrcholu skal nacházel hrad Pulčín. Nyní zde zbyly pouze schody vytesané do skály. Dříve byly skály využívány pro úkryt zbojníků a v době nájezdů z Uher se zde schovávali lidé z okolí.

K Pulčínským skalám vede červená turistická trasa z Pulčína a z Lidečka ke skalám vede modrá trasa.

Fotogalerie - Národní přírodní rezervace Pulčínské skály

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Národní přírodní rezervace Pulčínské skály je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Národní přírodní rezervace Pulčínské skály je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená malá vesnická chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) se nachází na kraji obce v malebné na lesy bohaté beskydské krajině jen 200 m od místního koupaliště.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1665

Velmi pěkně zařízená valašská chalupa v částečně oplocené zahradě (vířivka, terasa s posezením, ohniště, gril) v malé tiché obci pod lesem jen 800 m od krásného koupaliště. Turistika. Cykloturistika.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1474
Pulčínské skály na Valašsku jsou zcela unikátní. Toto největší skalní město na Moravě se rozkládá v masivu kopce Hradisko. Skalní město je tvořeno izolovanými skalisky, skalními bloky a plotnami a skalními stěnami vysokými až 20 metrů. Skalní město se rozprostírá v lese, kde vytváří bludiště.

Velmi pěkná vkusně zařízená chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (pergola s posezením) na malebném místě pod lesem v blízkosti řeky a cyklostezky Bečvy.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1631

Prohlíželo 126 lidí

Velmi pěkná chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbal) na oploceném pozemku (trampolína, stolní tenis, pergola s posezením, gril) v malé valašské obci obklopené lesy jen 8 km od Vsetína.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1150

Účelně zařízená chalupa se společenskou místností (stolní tenis) v oplocené zahradě (altán, posezení, ohniště, vyžití pro děti) v údolí Černého potoka na turistické stezce vedoucí na hřeben Javorníků.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1830

Jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v horách na překrásném místě zcela na samotě ve stráni poblíž lesa s výhledem na beskydské panorama.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2281

Nově zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku na horském zalesněném hřebeni v chatové oblasti turistického a lyžařského střediska v těsné blízkosti sjezdovek i turistických tras.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0834

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (pergola, krb, gril) v malebné valašské lokalitě nedaleko lesa v atraktivní turistické oblasti Javorníků (Kohútka, Velký a Malý Javorník).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2002

Akceptované poukázky a asociace